FOTO/VIDEO: Activiștii pro-avort au luat cu asalt catedrala din Katovice pentru a protesta împotriva declarării ilegale a avortului eugenic

Goscl.pl

Sursa foto: Goscl.pl

Susținătorii avortului eugenic, respectiv a posibilității avortării copilului înainte de naștere pe motiv de dizabilități, au luat cu asalt Catedrala din Katowice, unde au aruncat cu pietre și sticle în cei care se rugau pe scările lăcașului de cult, informează Gosc.pl.

Conform sursei citate, aceștia au fost mânioși pe decizia Tribunalului Constituțional din Polonia, care a declarat neconstituțională o lege care permitea avortarea copiilor cu dizabilități, transmite R3Media.

La protest au luat parte în majoritate tineri, care au scandat cuvinte obscene la adresa Bisericii. La proteste au luat parte peste 4.000 de oameni și fără intervenția poliției, lucrurile ar fi degenerat, scrie sursa poloneză.

Până la urmă, la intervenția reprezentanților Bisericii Catolice locale, tinerii care se rugau pe treptele Catedralei au plecat, pentru a se evita alte incidente. Chiar și așa, trei persoane au fost reținute.

„Dumnezeu nu este aici, aici e doar iadul”, „Ce faceți cu corpul meu? Ce faceți cu țara mea?”, „Lege laică, nu bisericească”, „Război” sau „Aș vrea să-mi avortez Guvernul”, se putea citi pe câteva dintre bannerele demonstranților.

Proteste asemănătoare au avut loc și în alte orașe, precum Rybnik, Tychy, Gliwice, Sosnowiec, Zory, Myslowice sau Dabrowa Gornicza.

Mai multe monumente ale Papei Ioan Paul al II-lea au fost vandalizate. Mișcări de protest au loc de câteva zile în orașe poloneze, în special organizate de organizațiile pro-avort, pro LGBT și antifa și de stânga, față de decizia Tribunalului Constituțional, care oferă drept la viață și copiilor cu dizabilități. Integral aici.

POLICJA PRÒBOWAŁA ROZPROSZYĆ TŁUM, ZROBILI SIĘ AGRESYWNI, RZUCAJĄ SZKŁEM, KTOŚ ZOSTAŁ RANNY. WALKA W OBRONIE KATEDRY TRWA PIC.TWITTER.COM/B1FOPF0Y5Y


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns