Sancțiuni radicale pentru profesorii care refuză predarea online! Un dascăl a fost dat afară din învățământ pentru că a refuzat să predea online!

Se anunță sancțiuni radicale pentru profesorii care refuză predarea online. Conform surselor Digi24, unui profesor de la o școală gimnazială din Dâmbovița i s-a fost desfăcut contractul de muncă după ce a refuzat să le predea elevilor în mediul online. De asemenea, un dascăl de liceu din Vrancea s-a ales cu salariul tăiat, din același motiv. 

Prin ordinul Ministrului Educației, predarea-învățarea-evaluarea în mediul online vor fi plătite profesorilor dacă vor fi efectuate conform orarului stabilit de unitatea de învățământ. “Regulamentul mai spune că în timpul cursurilor online este interzisă înregistrarea sesiunilor, elevii primesc absențe dacă nu participă, iar părinții își pot asista copiii minori”, menționează aceiași sursă.

“La începutul acestei săptămâni, ministrul educației, Monica Anisie, le-a cerut inspectorilor şcolari generali să-și intensifice activitatea de monitorizare a lecţiilor desfăşurate în sistem online. Ea a motivat că la Ministerul Educaţiei vin tot mai dese semnale de la părinţi şi elevi că nu se desfăşoară activităţile didactice în sistem online”, transmite Digi24.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns