Cercetătorii din Germania vor elabora un plan de vaccinare împotriva COVID-19. Cine are prioritate?

Un vaccin dezvoltat împotriva noului coronavirus, pe care autorităţile germane speră să îl obţină în lunile viitoare, ar trebui să fie administrat mai întâi grupurilor de risc, precum persoanele în vârstă şi pacienţii cu boli preexistente, potrivit unui comitet independent de experţi, informează luni DPA.

Angajaţii din spitale şi cei din aziluri ar trebui, de asemenea, să fie incluşi în prima linie de vaccinare, au afirmat reprezentanţii Consiliului German de Etică într-un comunicat publicat luni, informează Agerpres.

Acelaşi document listează şi angajaţii din alte domenii pe lista categoriilor prioritare, precum cei care lucrează pentru autorităţi sanitare locale, poliţiştii, pompierii şi profesorii, a dezvăluit preşedintele comitetului, Alena Buyx, într-o prezentare oficială a acestui plan de vaccinare, ce a avut loc la Berlin.

Oamenii care locuiesc în centre aglomerate, precum persoanele fără adăpost şi solicitanţii de azil originari din alte ţări, ar trebui să fie incluşi la rândul lor în categoriile prioritare, a adăugat ea.

Este în continuare necesară obţinerea unor date concrete pentru stabilirea cu exactitate a priorităţilor, deşi Alena Buyx a spus că “pacienţii foarte vârstnici… sunt de departe grupul cu cel mai mare risc”.

Integral aici

AGERPRES/(AS – autor: Florin Bădescu, editor: Simona Tatu, editor online: Simona Aruştei)


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns