Reuters: Ce trebuie să știți chiar acum despre ALEGERILE DIN SUA 2020

Un stat cheie pe câmpul de luptă în alegerile prezidențiale din 2020 este așteptat joi să afirme victoria democratului Joe Biden asupra președintelui Donald Trump, care ar oferi încă un alt obstacol la eforturile dispărute ale lui Trump de a deține puterea, informează Reuters.

-O agenție puțin cunoscută care menține funcționarea birocrației federale americane este cel mai mare impediment pentru noile eforturi de combatere a focarului de coronavirus, a declarat miercuri președintele ales democratic Joe Biden.

-Campania electorală a lui Trump a cerut miercuri unui judecător să-l declare câștigător în Pennsylvania, spunând că legiuitorul controlat de republican al statului ar trebui să selecteze alegătorii care vor vota în sistemul Colegiului Electoral din SUA.

-Caracterul oficial electoral din Arizona, Katie Hobbs, a declarat miercuri că se confruntă cu amenințări crescânde de violență asupra rezultatului alegerilor prezidențiale și a dat vina pe Trump pentru răspândirea dezinformării pentru a submina încrederea în rezultate.

-FACTBOX-Giuliani și avocații din spatele eforturilor lui Trump de a răsturna rezultatele alegerilor.

-Democrații din Camera Reprezentanților SUA au votat miercuri să mențină președintele Camerei, Nancy Pelosi, la slujba sa încă doi ani, în ciuda faptului că partidul a pierdut locuri în fața republicanilor la alegerile din 3 noiembrie.

PERSPECTIVA GLOBALĂ

Liderii Asia-Pacific au cerut joi un comerț deschis și multilateral pentru a sprijini o economie globală bătută de noul coronavirus și unii sperau să se angajeze mai mult în SUA sub administrația Biden.

VEDERE INVESTITOR

Dolarul a suferit pierderi joi, după cinci sesiuni de scăderi, deoarece optimismul pe termen lung al investitorilor cu privire la vaccinurile COVID-19 s-a confruntat cu îngrijorări cu privire la infecțiile în creștere și riscurile pentru fragila redresare economică globală.

Integral aici


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns