La două săptămâni după ce Biden a fost numit președinte ales, Trump se confruntă cu contracarări severe

WASHINGTON – Joe Biden a atins, sâmbătă, marca de două săptămâni de când a devenit președinte ales, președintele Donald Trump împiedicând din spate în spate în încercarea sa disperată, fără precedent, de a anula înfrângerea electorală, informează Reuters.

Biden, un democrat, se pregătește să intre în funcție pe 20 ianuarie, dar Trump, un republican, a refuzat să admită și încearcă să invalideze sau să anuleze rezultatele prin procese și denunțări în mai multe state, susținând – fără dovezi – pe scară largă fraudă electorală.

Acel efort, pe care criticii îl numesc o presiune de neegalat de către un președinte în ședință pentru a submina voința alegătorilor, a avut puțin succes. Campania lui Trump a suferit o serie de înfrângeri legale și pare să nu fi reușit să-i convingă pe colegii republicani-cheie din state că a pierdut, cum ar fi Michigan, să cumpere teoriile sale neîntemeiate ale conspirației.

Cererea lui Trump de a se agăța de putere a apărut din ce în ce mai slabă vineri, după ce secretarul de stat al Georgiei, Brad Raffensperger, a anunțat o renumărare manuală și auditul tuturor buletinelor de vot exprimate în sudul statului a confirmat Biden ca fiind câștigătorul acolo.

O pereche de lideri republicani din Michigan au dat o altă lovitură când au declarat vineri seară după o întâlnire de la Casa Albă cu Trump: „Nu am fost încă informați cu privire la nicio informație care ar schimba rezultatul alegerilor din Michigan”.

Trump, în primele sale comentarii publice din ultimele zile cu privire la rezultatul alegerilor, a afirmat din nou „Am câștigat” în timpul unui eveniment de la Casa Albă privind scăderea prețurilor la medicamente vineri mai devreme.

După o serie de înfrângeri judecătorești, echipa Trump își odihnește speranțele în obținerea legislativelor controlate de republicani în statele câmpului de luptă câștigate de Biden pentru a anula rezultatele și a-l declara pe Trump câștigător, potrivit a trei persoane familiare cu planul.

Este un efort îndelungat care se concentrează pe Michigan și Pennsylvania, deocamdată, dar chiar dacă ambele state ar întoarce la președinte, ar trebui să anuleze votul într-un alt stat pentru a depăși Biden în Colegiul Electoral.

Un astfel de eveniment ar fi fără precedent în istoria modernă a SUA. Mai multe pe Reuters.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns