Maradona, în mâinile lui Dumnezeu. Adios, Diego

Veşti cutremurătoare din Argentina! Diego Maradona şi-a pierdut viaţa la 60 de ani!

Sicriul lui Maradona este închis, fiind acoperit cu steagul Argentinei şi cu două tricouri, unul al echipei naţionale albiceleste şi unul al echipei Boca Juniors, pentru care Diego a evoluat la începutul anilor 80.

Oamenii care au putut intra în Casa Rosada au avut doar câteva secunde la dispoziţie pentru a arunca o ultimă privire înspre Maradona, numitorul comun al acestei zile fiind, potrivit jurnaliştilor de la TyC, “aplauze, lacrimi şi mulţumiri”.

Fanii au aruncat rozarii, flori şi tricouri înspre sicriu, acestea fiind aşezate în jurul lui Maradona de către oamenii de la securitate. Pentru că suporterii să aibă răbdare şi să aştepte în linişte să intre în sediul Guvenului argentinian, oficialii au decis să proiecteze imagini din interior pe faţada clădirii.

Potrivit raportului preliminar de autopsie, Diego Maradona a suferit un edem pulmonar acut. Totul s-a petrecut în timp ce legendarul fotbalist dormea.

Medicii legişti ar fi declarat, potrivit presei locale din Argentina, că Maradona a decedat din cauza “insuficientei cardiace acute, la un pacient cu cardiomiopatie dilatativa, insuficientă cardiacă congestiva care a generat edem pulmonar acut”.

Rezultatul final al autopsiei va fi anunțat după ce vor veni rezultatele testelor toxicologice si histopatologice. 

“Dumnezeu e mort” Titlurile din presa internațională, după decesul lui Maradona:

  • L’Equipe: “Dumnezeu e mort”
  • Le Parisien: “Maradona este în mâinile lui Dumnezeu”
  • Marca: “Dacă mor, vreau să mă nasc din nou și să fiu fotbalist. Și vreau să fie Diego Armando Maradona din nou. Am fost un jucător care a oferit bucurie oamenilor, iar asta e suficient pentru mine” (citat din Maradona)
  • El Periodico: “aDios”
  • Bild: “Maradona, în mâinile lui Dumnezeu. Adios, Diego”
  • The Daily Telegraph: “Erou, ticălos, geniu”
  • The Guardian: “Adio unui geniu care a dominat Cupa Mondială precum niciun alt jucător”
  • The Independent: “Maradona, geniul perfect al fotbalului”
  • Daily Mirror: “Pleacă, dar nu pleacă. Diego este etern”

Ole publică detalii necunoscute până acum despre ultimele zile de viaţă ale lui Maradona şi despre orele dinaintea stopului cardiac în urma căruia şi-a pierdut viaţa: “În ultimele zile, situaţia sa medicală a fost la fel de schimbătoare cum a fost toată viaţa sa. Evoluţia cazului a fost atât de bună, încât nimeni nu se aştepta la acest deznodământ. Apropiaţii lui Diego, doctorii, familia – toţi credeau că recuperarea va fi rapidă pentru că l-au văzut zi de zi.”

Operaţia pe care a făcut-o pe 3 noiembrie a fost un succes. După o săptămână, a fost lăsat să plece din spital, toată lumea zâmbea. Doctorii erau şocaţi de progresul rapid pe care îl făcea Diego. De data asta, inima lui n-a mai făcut însă faţa. 25 noiembrie nu va fi doar o altă zi în istorie. Va fi ziua în care a plecat Diego.

A reuşit să mănânce dimineaţa, a făcut câţiva paşi, apoi, peste câteva ore, s-a întins din nou pentru a se odihni. A fost monitorizat de un psiholog, de un psihiatru şi de asistenta care îi era mereu alături. La prânz, trebuia să se trezească pentru a-şi lua pastilele. Când asistenta s-a dus să-l trezească, l-a găsit leşinat. A chemat de urgenţă ambulanta. Conform martorilor, un doctor din cartier a fost primul care i-a acordat ajutor de specialitate, însă informaţia a fost dezminţită de sursele oficiale.

Ambulantele au ajuns imediat. Au fost 9 in total, dar nu s-a putut face nimic! Inima celui mai bun jucator din toate timpurile nu a putut să mai reziste. Diego ne-a părăsit. Un stop cardiac ni l-a luat pentru totdeauna!”


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns