Liber la sporturile de iarnă în pandemie! Ce reguli trebuie respectate

Toate stațiunile montane sunt deschise în momentul de față, iar autoritățile au anunțat în ce condiții se poate schia sau face snowboard în contextul pandemiei de COVID-19, informează newsweek.ro.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că turiștii și agenții economici din stațiuni trebuie să respecte cu strictețe restricțiile și regulile de igienă și distanțare aflate în vigoare. 

”Pârtiile de schi sunt deschise, dar respectând toate regulile care se aplică în jurul lor. Adică, la restaurante se respectă regulile care sunt în hotărâre de guvern și care au fost stabilite prin hotărârile anterioare, la hoteluri la fel, distanțarea socială… Deci, astea toate trebuie să fie respectate”, a precizat Raed Arafat, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în care s-a stabilit prelungirea strării de alertă în România cu însă 30 de zile, din 14 decembrie.

De asemenea, Arafat a anunțat și regulile pentru instalațiile de transport pe cablu – telecabină, telescaun, gondolă, etc.: 50% din capacitate. 

“Organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport de cablu care deservesc pârtiile de schi se realizează prin ordin comun al miniştrilor. Dacă o cabină are capacitate de 20 de persoane, probabil va fi stabilit că 10 persoane pot fi transportate cu cabina. Telescaunele, teleschiurile vor funcţiona la fel mai departe”, a explicat Arafat.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns