Licența Uber din California în pericol după acuzații de agresiune sexuală

Autoritățile de reglementare din California au emis o amendă de 59 de milioane de dolari către Uber și au amenințat că vor suspenda licența de funcționare a companiei într-o hotărâre de luni. Motivul: refuzul continuu al companiei de a preda date detaliate despre agresiunile sexuale, potrivit LA Times.

Uber ignoră de un an cererile autorităților de reglementare de stat care au cerut informații suplimentare despre hărțuirea sexuală sau prezumția de agresiune formulată de clienții și șoferii săi.

Cererile au venit pentru prima dată când compania a dezvăluit într-un raport din decembrie 2019 că a primit aproximativ 6.000 de rapoarte de agresiune sexuală în Statele Unite în decursul a doi ani.

Comisia pentru utilități publice din California a ordonat Uber să predea descrierile fiecărei cereri de abatere sexuală care au avut loc în California în perioada 2017-2019, precum și numele și informațiile de contact ai oricăror martori – inclusiv ale victimelor – și ale angajaților Uber care au primit rapoartele, transmite Punct News.

Uber a refuzat până acum aceste cereri. Citând scrisori pe care grupurile pentru drepturile victimelor le-au depus la autoritățile de reglementare, compania a susținut că divulgarea publică a informațiilor victimelor le-ar putea pune în pericol viața privată, potențial traumatizându-le sau punându-le în pericol.

O mașină Uber care așteaptă pasageri la LAX în august. Compania și-ar putea pierde licența de a opera în California dacă nu va respecta un ordin judecătoresc de predare a informațiilor detaliate despre rapoartele de agresiune sexuală. Al Seib / Los Angeles Time

În ordinul de luni, judecătorul de drept administrativ Robert M. Mason III de la California Public Utilities Commission a declarat că îngrijorările Uber sunt „premature”, având în vedere că autoritățile de reglementare s-au angajat anterior într-o hotărâre din ianuarie să păstreze sub identificare informațiile despre victime și martori, transmite aceiași sursă. Integral aici

SUHAUNA HUSSAIN / LA Times


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns