Hipsteri din toate țările, uniți-vă!

Să ne ferească Dumnezeu de următoarea lozinca: “Hipsteri din toate ţările, uniţi-vă!” Haimanalelor roşii li se scurg balele după Noua Generaţie.
Preponderenţă discursului ecologist în “cazul” Roşia Montana a deturnat sensul profund al problemei. RÂUL nu constă în metoda exploatării aurului, ci în faptul că de această bogăţie beneficiază companiile străine şi nu STATUL ROMAN.( Dacă mâine tovarăşul Soros va veni cu o alternativă “pro mediu” de extragere a minereurilor noi vom aplauda iniţiativa? Nemulţumirea noastră se va stinge?) Diversiunea ecologistă a făcut posibilă proţăpirea în fruntea manifestaţiilor a unor indivizi gen Claudiu Crăciun, Liviu Mihaiu, Mircea Toma sau Remus Cernea, cu toţii, nişte tipi foarte cool, „lejeri” în gândire şi vestimentaţie, vamaioti, hipioţi şi cu gura plină de ”eco”. Misiunea lor este aceea de a deturna şi acapara la nevoie spiritul combativ (atât cât există) al actualei generaţii tinere, care nu trebuie să cadă în mrejele mesajului sfânt pe care l-a lăsat cu limbă de moarte Părintele Iustin Parvu. Rolul într-adevăr toxic al acestor propagandişti moşiţi la fătare de către GDS, sper să nu se vadă atunci când se va pune pe tapet (şi acest lucru se va petrece cât de curând), chestiunea vânzării PĂMÂNTURILOR către STRĂINI. Aş vrea să cred, ca şi atunci vor avea loc proteste de stradă, măcar cât au fost pentru Roşia Montana, şi nu cu tente „verzi” occidentale, ci româneşti. Prezenţa rozaliilor la Pungeşti este însă cu mult mai palidă, atât datorită mobilizării grupurilor naţionaliste, cât şi implicării active a ţăranilor din zonă. Omul care munceşte din zori până seara la câmp, nu are cum să-l privească cu ochi buni pe filfizonul de la oraş, care păşeşte în noroiul Pungestiului cu pantofiori de firma, şi care mânuieşte cu deosebită dibăcie camere de luat vederi de mii de euro, pentru a poşta “live” pe facebook “protestul” său. În satul moldovenesc, totul este mai “adevărat”, mai “că la ţară”, pute a bătaie de jandarmi, a mlaştina, miroase a sânge. Hipsterul (sau hamsterul, vorba unui prieten), bucureştean a trecut pe acolo, şi-a murdărit un pic ghetuţele pe asfalt, dar a plecat destul de repede( nu înainte de a da câteva interviuri la radio şi tv); LOCUL l-a respins, săteanul l-a simţit că este “roşu”, l-a perceput ca pe un străin şi i-a dat cu flit. E logic, un Remus Cernea de exemplu, unde naiba ar putea să se cazeze la Pungeşti ? Acolo nu sunt pensiuni cool cu oglinzi mari în care să-şi aranjeze cu balsam buclele de dimineaţă; Crăciun nu are room-service şi nici apă călduţă să-şi tundă la linie bărbiţa securist-europeană, iar lui Mihaiu i-ar lipsi fără îndoială băuturile fine, deoarece, nu-i aşa, nu este destul de “ţăran” să şi le aducă de acasă. Vântul Pungestiului a reuşit aşadar să mai măture din gunoaie, va fi oare însă suficient de puternic să-i alunge şi pe străini?


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?