Pro Vita Iași l-a trimis pe Moș Crăciun la familiile numeroase (Video)

Pro Vita al Iași a desfășurat în luna decembrie o campanie de cadouri pentru 128 de copiii și două campanii de sprijin pentru 22 de familii numeroase. Acțiunile au făcut parte din Programul „Sf. Stelian” al eparhiei, de solidaritate cu familiile care au mai mult de șapte copii, informează Basilica.

Cea de a șaptea ediție a Campaniei „Scrisori pentru Moș Crăciun” a împlinit dorințele a 128 de copii cu vârste cuprinse între câteva luni și 18 ani.

Copiii i-au scris Moșului, iar ajutoarele lui, Fundația Antibiotice „Știință și suflet” și firma Continental Iași, au avut grijă ca darurile să ajungă la ei.

Timp de patru zile, Moșul și echipa sa au mers pe la casele copiilor, umplându-le casa de daruri și vestind astfel bucuria Crăciunului.

Sorina Topliceanu, referent la Pro Vita Iași, spune că familiile cu mulți copii merită să fie ajutate.

„Ne gândim cu recunoștință la ele, pentru că au dat naștere copiilor pe care i-au primit în dar de la Dumnezeu”, a spus ea.

„Departamentul Pro Vita a fost mâinile prin care zeci de oameni inimoși au ajutat aceste familii. Noi doar am oferit cadrul ca faptele bune de Crăciun să aducă bucurie primitorilor și donatorilor.”

O a doua campanie a sprijinit 20 de familii din județul Botoșani cu alimente pentru Crăciun. Fiecare pachet a conținut alimente neperisabile și carne în valoare de 500 de lei. Campania a fost realizată cu sprijinul protopopiatelor și parohiilor locale.

Tot în luna decembrie, Pro Vita Iași a ajutat două familii cu probleme mai urgente. Familia Olaru, o familie monoparentală cu nouă copii din Icușeni, județul Botoșani, a primit alimente, perne și pilote de iarnă, aragaz și stație de călcat.

De asemenea, familia Hrișcă din Belcești, județul Iași, a primit carne pentru sărbători, aragaz și ladă frigorifică. Familia este tot monoparentală, cu 10 copii, dintre care unul are handicap și este dat în plasament. Integral aici.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook 

Lasă un răspuns