Analistul Cristian Pîrvulescu: „Educația religioasă își dovedește limitele și prezintă riscuri serioase pentru siguranța națională, pentru că sănătatea ține de siguranță națională”.

Profesorul Cristian Pîrvulescu, fostul președinte al Asociației Pro Democrația, este supărat că românii preferă să se ducă la preoți, nu la psihoterapeuți. El consideră că „educația religioasă își dovedește limitele și prezintă riscuri serioase pentru siguranța națională, pentru că sănătatea ține se siguranță națională”, informează R3Media.

Educația nu este neutră, iar educația religioasă își dovedește limitele și prezintă riscuri serioase pentru siguranța națională, pentru că sănătatea ține de siguranță națională”, susține analistul, într-un interviu pentru PS News.

„Educația în România nu este în secolul XX, este în secolul XIX. Este o nevoie stringentă de adaptare la educație, dar cu profesori care sunt frustrați e foarte greu să faci lucrul ăsta. Cel la care mă gândesc în acest moment este profesor de matematică și face parte din AUR. Ringo Dămureanu este profesor! Vă dați seama?! E plin partidul ăla de profesori naționaliști și furioși. Situația nu este deloc favorabilă.

Șanse pentru cei tineri sunt, dar problema este a maturilor care cred că știu ceva și care au ieșit atât de influențați din comunism. Ideile astea se fac pe baza unor frustrări acumulate, și ar fi fost un loc bun ca psihoterapia să înflorească în România, dar oamenii nu se duc la psihoterapeut, preferă să se ducă la preoți, și nu la cei mai deschiși, ci la cei mai retrograzi”, a conchis Pîrvulescu.

De menționat este că profesorul Pîrvulescu s-a făcut remarcat prin participarea sa la toate campaniile împotriva manifestării credinței în spațiul public, de la prezența icoanelor în locuri publice la educația religioasă din școli.

Precizare: În limbajul progresist „retrograd” desemnează pe cei care își păstrează modul de viață tradițional și nu acceptă ideologia liberală. Cei care adoptă aceste ideologii, precum cea a homosexualității sau cea gender, sunt considerați „deschiși”, menționează R3Media.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns