Ministrul Justiției polonez anunță proiectul de lege online privind libertatea de exprimare. Lege inedită anti-cenzură!

Ministrul Justiției, Zbigniew Ziobro, a anunțat joi o inițiativă legală menită să permită utilizatorilor de internet să depună plângeri împotriva eliminării postărilor online, precum și crearea unei instanțe speciale pentru libertatea de exprimare, informează Polandin.

Ministrul Justiției, Zbigniew Ziobro, a declarat că scopul proiectului de lege a fost de a oferi utilizatorilor de internet sentimentul că drepturile lor sunt protejate și că postările lor nu pot fi eliminate arbitrar de pe platformele online.

Numele complet al proiectului de lege este legea privind libertatea de a-și exprima propriile opinii și de a căuta și disemina informații pe internet.

Conform prevederilor sale, serviciilor de socializare nu li se va permite să elimine conținut sau să blocheze conturile dacă conținutul de pe acestea nu încalcă legea poloneză. În cazul eliminării sau blocării, o plângere poate fi trimisă platformei, care va avea la dispoziție 24 de ore pentru a o lua în considerare. În termen de 48 de ore de la decizie, utilizatorul va putea depune o petiție la instanță pentru returnarea accesului. Instanța va analiza plângerile în termen de șapte zile de la primire și întregul proces va fi electronic.

„Adesea, victimele tendințelor de cenzură ideologică sunt reprezentanți ai diferitelor grupuri care operează în Polonia, al căror conținut este eliminat sau blocat, doar pentru că exprimă puncte de vedere și se referă la valori inacceptabile din punctul de vedere al comunităților … cu o influență din ce în ce mai puternică asupra funcționării rețelelor sociale “, a spus domnul Ziobro. Integral aici.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns