Aniversarea ,,Românului Absolut” Mihai Eminescu, la București.

Asociația "Calea Neamului "

Se unesc Starea de Libertate, Calea Neamului, Grupul NOI și Neamunit în organizarea solemnă a manifestărilor din 15 Ianuarie, care vor avea loc după următorul program:

  • ora 15,30- Parastas pentru Mihai Eminescu la Mormântul de la Cimitirul Bellu.
  • ora 16,30 – Moment Omagial sub Balconul Pieței Universității, acolo unde, în 1990, Mihai Eminescu a vegheat, alături de Icoana Maicii Domnului, lupta pentru Libertatea de a fi Român a studenților anticomuniști.
  • ora 17,30 – Manifestare culturală în fața Statuii lui Mihai Eminescu de la Ateneul Român, dedicată poetului național, jurnalistului și creatorului doctrinei naționale (strălucit formulată de ,,Românul Absolut”, așa cum l-a definit gânditorul Petre Țutea).

Pe parcursul manifestărilor ni se vor alătura membri ai grupările Grai Străbun și Camarazii, precum și români din București, și din alte colțuri ale Tării, neafiliați vreunei organizații. Asociațiile organizatoare resping participarea partidelor, indiferent de culoarea lor și de forma participării, implicit prin interpuși, la manifestările derulate de noi. A nu se înțelege că ”monopolizăm” aniversarea lui Mihai Eminescu, ci doar ne rezervăm dreptul de a o face în cadrul conceput de noi. Îl aniversăm și prin asta ne străduim să ținem viu Duhul lui în conștiința oamenilor din aceste vremuri grele si tulburi ce vor a ne răpune, tocmai pentru că el este un Reper Național, un Model Exemplar de afirmare a Identității Românești, sintetizând, mai bine ca oricine, Idealul Libertății de a fi Român în propria țară. A avut puterea geniului național de a nu face niciun compromis cu vremurile, devenind astfel simbolul Timpului Românesc, ce nu se măsoară în secunde, ani sau milenii, ci în Eternitatea oaselor și a etnicității noastre pe care Dumnezeu a lăsat-o pe acest Pământ. Am fost, suntem și vom fi, este definiția Neamului dată În Scris de Eminescu, ca o sinteză ce adună la un loc lupta, năzuințele și afirmarea generațiilor Neamului nostru, începând din Început si până la Judecata de Apoi. În Mihai Eminescu se află întreaga Dacie, cu primii Regi, primele Voievodate și toți Voievozii, Luptătorii, Haiducii, Sfinții și Martirii noștri, cei ce au fost înainte, în vremea lui, dar și cei ce vor urma. A avut menirea de a întruchipa esența noastră etnică. Eminescu este un Român ce a luptat împotriva a două imperii, cel rusesc și austro-ungar, un român care a luptat împotriva tuturor ocupanților străini, împotriva trădătorilor și fariseilor de orice fel, împotriva minciunii și ipocriziei, un român care nu s-a lăsat cumpărat si nu si-a pus la bursa tranzacțiilor Idealul. A fost un român de caracter. De aceea, și după trecerea la cele veșnice, memoria lui s-a încercat a fi ucisă, de aceea Eminescu nu mai există în Educația ministerială, iar atunci când a existat i-a fost interzisă Doctrina Națională din opera publicistică. De aceea lui Eminescu i se pune de către pigmei eticheta de ”prea român” și neconform cu standardele comunității internaționaliste. Dar, tocmai de aceea, noi îl aniversăm, pentru că dincolo de cenușa trecută si viitoare a tuturor imperiilor, Mihai Eminescu există! Nu este nici prea, nici foarte, ci simplu, Românul Absolut, așa cum se Vede în Rugăciunea și Geografia din căușul palmei brăzdată de plug a Țăranului Român, ce seamănă în Veci Ogorul lui, lăsat de Dumnezeu.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns