Jurnalistul Răzvan Bucuroiu: „Oricare ar fi răspunsul, este intolerabil ca de Paști bisericile să fie iarăși închise. Deja aduce a șmecherie, și acum e gata. Hristos va învia, la termen! S-a înțeles?

Cunoscutul jurnalist Răzvan Bucuroiu scrie că nu va mai accepta și anul acesta ca Învierea Domnului să fie restricționată, așa cum s-a întâmplat în 2020, informează R3Media.

El notează că cetățenii creștini ai României au dat dovadă de cea mai mare înțelegere, au acceptat regulile și au făcut milostenie de milioane de euro și au aceleași drepturi ca și aceia care se duc pe pârtiile de ski sau în alte locuri aglomerate.

„Vorbesc acum strict în numele meu: dacă anul acesta, de Sfintele Paști, vor fi aceleași restricții ca anul trecut, îmi pierd total încrederea în capacitatea guvernanților de a face față epidemiei și de gestiona treburile țării așa cum se cuvine. Căci țara o alcătuiește TOT poporul plătitor de taxe & impozite, cu drept de alegător, cu întreg setul de alte drepturi, obligații și libertăți, între care și cel conștiință religioasă, care este garantat prin lege.
Noi, creștinii, am dat dovadă de cea mai mare înțelegere față de regulile impuse în acest an (de multe ori pripit, sub presiunea panicii sau ignoranței), am respectat toate regulile, ne-am călcat pe inimă și am stat închiși în case, am îndeplinit (e)norme cote de milostenie, de reușită în asistența socială și sanitară: milioane de EURO! Nu am murmurat, nu am cârtit prea tare…
După o vreme ne-am uitat și noi însă la pârtiile de ski pline de turiști, la mall-urile care gem de lume, la piețele aglomerate și locuri publice sufocate de oameni, la metroul luat cu asalt zilnic și la restaurantele care s-au deschis. Ne uităm, totodată, și la spitalele ultra-aglomerate, la școlile fără apă curentă și la căminele de bătrâni sau la azilele suprapopulate. Ne mai uităm la oamenii cu mască, la cei vaccinați, la cei care se spală pe mâini des, la cei care păstrează distanța socială: și noi suntem dintre aceia, ba chiar în număr foarte mare.
Deși ar fi trebuit să fie mai bine, ni se anunță că va fi mai rău. De ce? Cine e de vină? Iarăși mutantul ăla de virus, care se joacă “de-a v-ați ascunselea“ cu cercetătorii de la Moderna și Pfizer? Sau autoritățile românești care nu pot gestiona o criză ca aceasta?
Oricare ar fi răspunsul, este intolerabil ca de Paști bisericile să fie iarăși închise. Deja aduce a șmecherie, și acum e gata. Eu unul voi scrie împotriva chestiei ăsteia cu două mâini. Și cu două picioare, dacă e cazul.
Hristos va învia, la termen! S-a înțeles?”, a publicat Răzvan Bucuroiu, postarea sa devenind una foarte populară.

Foto: Youtube


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?