La 18 martie 1833 s-a constituit la Iași, Societatea de Medici și Naturaliști, prima societate științifică din România

La 18 martie 1833 s-a constituit la Iași, Societatea de Medici și Naturaliști, prima societate științifică din România / Glasul info

Cea mai veche societate științifică din România, Societatea de Medici și Naturaliști, a fost înființată la Iași în anul 1830, informează Glasul info.

La 18 martie 1833 s-a constituit la Iași, din inițiativa medicilor Iacob Stanislau Cihac și Mihai Zotta, Societatea de Medici și Naturaliști, prima societate științifică din România.

Iacob Cihac, medic ceh de formație germană, s-a stabilit la Iași și a organizat serviciul sanitar al armatei din Moldova. Împreună cu Mihai Zotta (1800-1864), Protomedicul capitalei Iași, a înființat „Cercul ieșean de citire medicală” care ulterior a devenit Societatea de Medici și Naturaliști din Iași.

Mihai Zotta  a fost unul dintre primii medici români, protomedic al Moldovei, întemeietor, împreună cu doctorul Jacob von Czihák (n.r. Iacob Stanislau Cihac), al Societății de Medici și Naturaliști din Iași.
Societatea a organizat Cabinetul Istorico-Natural, devenit ulterior Muzeul de Istorie Naturală din Iași și afiliat în prezent Universității din Iași.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns