Martin Schulz, propunerea care va schimba harta lumii pentru totdeauna: data la care vor apărea Statele Unite ale Europei. Cine nu e de acord, OUT!

Harta SUE

Martin Schulz propune elaborarea unui tratat constituțional prin care Uniunea Europeană să se transforme până în anul 2025 într-un model federal numit Statele Unite ale Europei.

Statele membre ale Uniunii Europene care nu vor accepta acest model constituțional federal vor fi excluse automat din noul Bloc comunitar european, a explicat Martin Schulz joi după-amiază la congresul Partidului Social-Democrat (SPD, centru-stânga).

„Trebuie să avem, în sfârșit, curajul de a avansa construcția Europei (…)”, a declarat Martin Schulz în fața delegaților prezenți la congresul SPD, potrivit publicației Die Zeit și postului NTV.

„Cetățenii trebuie să știe că Europa este asigurarea noastră de viață”, a subliniat Martin Schulz.

Ideea constituirii Statelor Unite ale Europei a fost evocată prima dată de social-democrații germani în anul 1925, iar Martin Schulz ar vrea ca proiectul să se concretizeze în 2025.

Liderul SPD a subliniat că Europa trebuie consolidată pentru a fi învinse partidele de extremă-dreapta din Franța, Olanda, Finlanda, Danemarca, Austria și Germania.

Partidul Social-Democrat german trebuie să fie o forță capabilă să îmbunătățească viețile oamenilor, a explicat Martin Schulz. „În contextul globalizării, trebuie să consolidăm Europa”, a insistat liderul SPD, pledând pentru reforme ample în sensul aprofundării integrării la nivelul Uniunii Europene.

Mai multe pe gandul.info


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?