Trianonul omagiat la Sfântu-Gheorghe! Astăzi pornim în marș, la Sfântu-Gheorghe! Adunarea se face la ora 18 în fața Statuii Ostașului Român de la intrarea în oraș.

Ungaria a investit sume enorme de bani în propaganda anti-Trianon, a înființat chiar si un departament în acest sens. Statul român este total inert, nu a avut, nu are nicio reacție. În schimb, spre cinstea lor, zeci de români au trimis si în ultimile zile fondurile necesare în contul Asociației Calea Neamului (BRD RO62BRDE080SV52855930800), pentru ca Trianonul să fie sărbătorit așa cum se cuvine, chiar în Covasna, la Sfântu-Gheorghe, acolo unde acest tratat este cel mai puternic contestat. Alături de celelate nume, pe care deja le-am menționat, voi trece duminică în pomelnicul de la biserică, rugându-mă pentru sănătatea și fericirea lor, pe Covaci Cătălin, Pop Georgeta, Avirvarei Florentina, Cristina Magdalena Jurcă, Bogdan Constantin, Jecu Sandu Cristian, Ivănescu Adrian, Istrate Răzvan, Ionacio Valeria, Baciu Mihai, Valerica Mușat, Alexandru Cătălin, Slătinaru Gheorghina, Burduhos Anca, Vlad Ion, Tripon Alexandru, Ilie Romeo, Ivan Constantin, Cotîrlan Costel, Popa Iulian, Ilie Claudiu Drâmboi, Mihaela Trifu și Elena Marinescu.

Le suntem extrem de recunoscători acestor minunați români, fără de care astăzi nu am fi putut face mai nimic, căci orice organizare a unei manifestări presupune costuri destul de mari, iar contul asociației noastre, în urma participării la numeroasele proteste de la București, rămăsese aproape gol. Acest fapt, al adunării fondurilor pentru Trianon la Sfântu-Gheorghe și Ziua Eroilor, 10 iunie, la Valea Uzului, ne arată foarte clar că acest popor minunat are încă resurse sufletești pentru a-și afirma Istoria, pentru a-și cinsti Eroii și Martirii, pentru a-si apăra practic identitatea națională, fără de care ar muri. Sutele de distribuiri și de aprecieri la fiecare postare despre această actiune, confirmă acest fapt, acest interes.

Le mulțumesc deasemenea foarte mult tuturor celor care s-au manifestat în acest sens, reacția de pe internet contând enorm de mult, fiind de fapt un barometru al opiniei publice, extrem de important. Împreună încercăm și uneori chiar reușim să facem ceea ce statul român ar trebui să facă. Acest stat este din nefericire anchilozat, de multe ori având chiar tendințe sinucigașe, fiind total inert la agresiunile anti-naționale ce se manifestă împotriva lui. Temele lui sunt cu totul si totul altele decât marile teme naționale. Statul se chinuie să depășească Ungaria doar la w@kkinuri, face tumbe pe biciclete prin parcuri iar economia națională duduie în continuare pe ultimul loc din Europa, pregătindu-se în acelasi timp să scoată la vânzare pământul care ne-a mai rămas sub picioare împreună cu resursele lui. În tot acest peisaj, a mai rămas un nucleu destul de mare de români ce se încăpătânează să rămână români care își afirmă puterea identitară, nelăsându-se călcați în picioare. Din acest nucleu va renaște România, am o nelimitată încredere în voința lui, în puterea lui, căci acest nucleu de români demni merge cu Dumnezeu înainte spre Biruința Neamului Românesc!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns