Miluiește, Doamne, pe robul tău, Ciprian, cu tot neamul lui cel adormit!

www.romania-muzical.ro

„Iar când fraţilor m-oi duce, De la voi s-o fi să mor, Pe mormânt să-mi puneţi, Mândrul nostru Tricolor” – Vers din Trei Culori.

romania-muzical.ro

,,Ciprian Porumbescu s-a născut la 14 octombrie 1853, la Șipotele Sucevei, într-o casă modestă de țară, ca fiu al Emiliei și al preotului Iraclie Golembiovski. Viitorul compozitor va utiliza la început numele de Golembiovski, apoi, pentru o perioadă Golembiovski-Porumbescu și mai apoi, Porumbescu, scrie Institutul Cultural Român.

Din cauza sărăciei, Ciprian Porumbescu nu s-a putut bucura de o formare muzicală continuă și completă. A început studiul muzicii la Suceava și Cernăuți, unde conduce corul Societății Culturale „Arboroasa”. În anul 1871, la aniversarea a 400 de ani de la zidirea Mănăstirii Putna, la festivități, alături de Mihai Eminescu, Ioan Slavici, A.D. Xenopol, Nicolae Teclu și alții, participă și tânărul Ciprian Porumbescu, uimind asistența cu minunatul său cântec de vioară. (…)” – informează R3Media.

Mai multe despre viața sa puteți citi pe romania-muzical.ro.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns