Să fim ctitori de biserică în Scoția!

Facebook: The Romanian Orthodox Church in Edinburgh

De când am citit anunțul Părintelui Florin, un om frumos ale cărui povești le citesc demult pe blogul său, am avut imboldul acesta de a ajuta românii din Edinburgh. E timpul să aibă biserica lor și mare lucru este ca noi să putem fi ctitori ai acesteia, știind că vom fi pomeniți la Liturghie până la sfârșitul veacurilor. Doamne, miluiește-ne!

Redau integral anunțul postat pe pagina de Facebook a parohiei:

O comunitate. Un proiect. Un viitor. (Și plăcintă românească tradițională, mâine la biserică 🙂 !)

Dragi prieteni, după cum unii dintre voi deja știți, începând cu data de 1 septembrie nu vom mai putea folosi biserica unde ne întâlnim în prezent. Pe termen scurt, va trebui ca din septembrie să închiriem un alt spațiu de slujire. Pe termen lung (dar nu prea lung 🙂 ), m-am gândit că, după șapte ani de slujire la Edinburgh, și cu o comunitate care a crescut tot mai mult, din Fife până la Dumfries, ar fi timpul să avem propria noastră biserică.

Gândul meu a fost discutat în Comitetul parohial, dar și cu membrii Fundației pe care am înființat-o ca să ne reprezinte legal în Scoția (The Romanian Community Centre in Edinburgh) și am ajuns la concluzia că soluția cumpărării unui loc de slujire (a unei biserici) este una rezonabilă, posibilă și cea mai bună pentru noi, pe termen lung. În jurul viitoarei biserici îmi doresc să avem un adevărat centru cultural al comunității noastre: adică să fie nu doar un loc de slujire a Liturghiei, ci și unul unde să organizăm activități pentru copii, evenimente culturale, servicii de consiliere etc. Un fel de „casă a românilor” la Edinburgh.

La momentul potrivit, și când vom identifica spațiul de care avem nevoie și pe care ni-l vom putea permite, Fundația va aplica pentru un împrumut bancar, așa cum se cumpără orice casă. Dar pentru aceasta va trebui să avem deja strâns un depozit financiar, un avans.

În acest scop, am deschis un cont special al Fundației, în care vom aduna toate donațiile pentru depozitul necesar cumpărării bisericii. Contul este înregistrat oficial la biroul de contabilitate care ne reprezintă, este permanent deschis controlului HMRC, iar donațiile care se adună în el NU pot fi folosite pentru nicio altă cheltuială sau destinație.

După cum știți, nu v-am cerut niciodată niciun ban pentru biserica de la Edinburgh. Toate fondurile noastre au venit și vin exclusiv din donațiile voastre benevole.

Acum însă a venit momentul în care vă rog să contribuiți după puterile voastre la constituirea depozitului pentru cumpărarea viitoarei noastre biserici. Momentul în care vă rog să deveniți ctitorii unei biserici românești permanente în capitala Scoției. Momentul în care putem să lăsăm o moștenire spirituală copiilor noștri care cresc aici și pentru care, cei mai mulți, țara aceasta va rămâne pentru totdeauna țara lor.

Campania de donații începe din acest moment, sub numele: „O COMUNITATE. UN PROIECT. UN VIITOR”.

Toate donațiile trebuie să poarte obligatoriu referința bancară DEPOSIT CHURCH și să fie depuse în următorul cont al Fundației noastre:

The Romanian Orthodox Church in Edinburgh

Sort-code 80-22-60

Account 21869265

Referință obligatorie: DEPOSIT CHURCH

Pe cei care donează îi rog să-mi trimită pe email numele lor, pentru a fi pomenite la fiecare Liturghie, la rugăciunea pentru ctitorii bisericii.

Membrii comitetului parohial au venit cu multe idei excelente pentru a sprijini această campanie de fundraising: unii vor să doneze lunar venitul pe o zi, alții vor să distribuie pliante cu proiectul nostru la locurile lor de muncă, alții să organizeze tombole sau vânzare de produse etc. Toate aceste idei sunt binevenite și, dacă aveți propuneri concrete în care doriți să vă implicați, vă rog să ne scrieți cu toată încrederea mie (edinburgh@mitropolia.eu) sau Roxanei (roxy112001@yahoo.com si mobil 07542852434), președinta Comitetului. Niciun ajutor nu este prea mic pentru noi, e nevoie de fiecare bănuț, iar dragostea și jertfa voastră să fie răsplătite de Cel care vede inima fiecăruia.

O idee de fundraising a venit deja de la doamna Geanina Mutașcu, membră în Comitetul Parohial, ale cărei talente în arta culinară ați avut ocazia să le verificați la Crăciun, când a împărțit benevol colăcei de casă la toți cei care au fost la slujbă. Începând de duminica aceasta, timp de patru duminici, Geanina va pune în vânzare la biserica noastră plăcintă tradițională românească cu brânză și stafide. Toate ingredientele sunt de cea mai bună calitate, iar Geanina deține certificat de igienă alimentară. Tot profitul vânzării va fi depus pentru depozitul viitoarei biserici. Așa că, începând de mâine, fiți pregătiți cu mărunt ca să cumpărați cea mai gustoasă plăcintă românească tradițională – o recomand chiar eu! 🙂 .

Aștept și propunerile voastre, implicarea voastră și ajutorul vostru, cu speranța că împreună putem construi pentru noi: o comunitate, un proiect, un viitor.

părintele Florin

Nota red.: Am întrebat unde pot dona cei din afara Marii Britanii și iată datele necesare:

Romanian Orthodox Church in Edinburgh

Cont: GB81BOFS80226014188061

BIC: BOFSGBS1SDP

Referinta: DEPOSIT CHURCH


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook.

Lasă un răspuns