Acţiunea „Români pentru români”

     Vă chem la o nouă bătălie pentru Drapelul Naţional, pentru Mihai Eminescu, pentru rugăciunea ortodoxă! În Harghita şi Covasna, unde rănile dor cel mai tare!

Nu avem partid şi nici organizaţie, iubim România fără “acte”, “filialele” noastre sunteţi voi, cei care contribuiţi în diverse feluri la Acţiunea “Români pentru Români”. Nu veţi primi nici insigne, tricouri, şepci, funcţii şi nici locuri eligibile pe liste de parlamentari. Nu veţi avea beneficii materiale de pe urma acestor acţiuni, dimpotrivă; în schimb veţi avea un răspuns la întrebarea: “Ce ai făcut tu pentru România?”.

Ce aţi făcut voi pentru ţară? Aţi mângâiat umerii strămoşilor de pe Dealul din Doboi, atunci când aţi sărutat mâna ţăranului român din Harghita, mâna dreaptă ce se închina ortodox pentru că inima României să bată în continuare, aţi mers în Covasna, la Dobolii de Jos, din casă în casa de român, alinând suferinţa celor de acolo, aţi păşit în Dobârlău Vale şi la Mănăstirea Mărcuş pentru a transmite mesajul vostru românesc şi creştinesc. Aceste “vorbe” nu sunt metafore şi nici figuri de stil, lacrima de fericire din ochii ţăranilor români care au primit mesajul vostru ar putea povesti mai bine decât mine cele întâmplate până acum. Acea lacrimă am simţit-o la propriu. Astăzi vă chem la o nouă bătălie pentru Drapelul Naţional, pentru Mihai Eminescu, pentru rugăciunea ortodoxă, în Harghita şi Covasna, acolo unde este nevoie mai mult decât oricând de noi toţi, pentru că limba română să fie vorbită în casele fraţilor noştri, pentru că românii să-şi dea copiii la şcolile româneşti şi pentru ca să se roage lui Dumnezeu în limba româna. Să rămână români. În ţara lor, în România.

Nu umblam după cauze fanteziste, nu visam la lucruri extraordinare, vrem doar că tot ceea ce este al nostru, al nostru să rămână, vrem ca Harghita şi Covasna să nu figureze pe harta României ca o sfâşietoare gaura de obuz. Aici sunt peste o sută de mii de români. Aici este linia întâi a frontului românesc, acolo, în inima României.

De aceea am demarat din nou Acţiunea „Români pentru Români”, propunându-ne ca obiectiv premierea unui număr cât mai mare de elevi din Harghita şi Covasna, cu prilejul serbărilor de sfârşit de an şcolar. Concret, în vederea îndeplinirii acestei misiuni, puteţi trimite pe adresa mea cărţile şi drapelele. Dacă vă este mai uşor, şi mă refer în special la voi, cei din diaspora, puteţi trimite orice sumă în bani, în contul destinat acţiunii, la fel ca la acţiunile anterioare, urmând ca noi, organizatorii, să achiziţionăm cele enunţate mai sus. Prezenţa românească în Harghita şi Covasna trebuie să se facă din ce în ce mai bine simţită, în diverse moduri, nu împotriva cuiva, ci Pentru România!

Adresa mea este: Dr. Mihai Tîrnoveanu, str. Liviu Cornel Babeş, nr. 15, bl. 20, sc. C, apt. 1, Cod poştal 500001, Braşov. Ţel. 0722566606.

Conturile destinate acţiunii sunt deschise la BRD, în lei şi în euro:

Cont lei: RO43BRDE080SV33092560800. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800 (cod SWIFT: BRDEROBU). Ambele conturi sunt deschise pe numele soției mele, TÎRNOVEANU ADRIANA.
Hristos să vă dea putere şi fericire!

Autor: Mihai Tirnoveanu

Lasă un răspuns