Dincolo de toate teoriile conspiraţioniste şi pur teoretice, trebuie să existe şi o variantă realistă şi cât mai posibil de aplicat, atunci când vine vorba despre sistemul politic care patronează peste această ţară.

În ce ţară trăim??? O întrebare retorică, dar care ar trebui să ne-o punem cu toţii şi mai ales să căutăm un răspuns cât mai realist şi mai elocvent.

Să încercăm să ne răspundem, nouă înşine şi apoi să ne răspundem şi la întrebarea în ce fel/tip de stat ne-ar place să trăim şi de ce??? Iar pentru a fi siguri că nu greşim, ar fi necesar să-i întrebăm şi pe copii şi tinerii noştri, la fel şi mai ales să comparăm răspunsul lor cu al nostru!!! Absolut cu siguranţă aş putea garanta chiar, că răspunsurile copiilor şi tinerilor noştri ar fi mult mai pragmatice şi tranşante, dar şi mai nuanţate faţă de al nostru. Ei şi-ar dori un stat cu adevărat democratic, unde sunt pe deplin respectate drepturile omului şi unde grijă faţă de nevoile cetăţeanului sunt majore şi au prioritate în faţa tuturor altor cerinţe instituţionale.

Desigur că sistemul politic aşa cum a fost el croit (peticit) după modelul vechi al nomenclaturii comuniste, a fost şi este total inadecvat pentru societatea românească. Mai mult, conducerea politică a  statului, este în continuare considerată ca fiind ilicită(cf. DEX, ilicit=ilegal, incorect, necinstit, nelegal, neonest, (livr.) oneros, (fig.) murdar, necurat; – faptă penală, infracțiune, act de conduită contrar legii). Este deja ştiut şi demonstrat cu faptele politicienilor, fapte de corupţie şi fapte penale, atât din Parlamentul ţării cât şi din ministere şi instituţii publice, pe care aceştia le conduc…!!!

Cu toate acestea, constatăm astăzi că avem acelaşi sistem politic, şi care cu mare tupeu şi cinism apar iar şi iar în fața cetăţeanului, implorandul practic să-i parafeze încă un mandat politic, sau încă o mare mega escrocherie pe care o au deja în proiect…!!!!

Nu, nu este un joc!!! Iar răspunsul la întrebarea: În ce ţară trăim?? Ar trebui să ne doară foarte tare… Trăim în ţara unde se moare cu zile prin spitale… Unde poliţia şi justiţia sunt corupte… unde siguranţa cetăţeanului şi asigurarea zilei de mâine este mereu o incertitudine… Unde milioane de cetăţeni migrează forţat în alte state pentru un loc de muncă decent plătit… Unde Economia şi industria ţării au fost devastate… Unde avem preţuri în euro dar salarii în lei… Unde există o dictatură politică impusă prin legea electorală şi unde avem doar dreptul de a alege ceea ce ni se impune pe liste electorale, fără posibilitatea de a amenda în nici un fel ilegalităţile comise de aceiaşi aleşi ai neamului… Unde toate sursele şi resursele solului şi subsolului au fost vândute străinilor… Unde educaţia copiilor este pe mâna unor inculţi, incompetenţi şi imorali… Unde infractorii, criminalii şi violatorii au drepturi şi libertăţi mai presus de cetăţeanul cinstit… Unde politicienii statului, stăpânii acestui sistem politic, sunt infractori, corupţi şi mafioţi… În ţara unde domină Baronii şi Dicatatorii locali… Unde poluarea mediului este o obişnuinţă, iar poluatorii nu sunt sancţionaţi şi unde am devenit groapa de gunoi a Europei… Suntem în ţara… Dar, mai bine mă opresc aici şi las răspunsurile să le dea fiecare în parte, după durerile şi traumele provocate nouă tuturor de acest sistem politic!!!!

Aşadar, avem un sistem politic ilicit şi cu toate acestea, sistemul există şi se perpetuiază mandat de mandat. Dacă ar exista o instanţă juridică internaţională, cu siguranţă ar declara interzis acest sistem politic şi l-ar condamna la dispariţie totală… Dar aşa, cum nu există o astfel de entitate penală (juridică) şi cum noi cetăţenii suntem singurii decidenţi asupra acestei cangrene naţionale, ne sunt necesare nouă tuturor, forţa şi dorinţa de a restabili ordinea firească a lucrurilor într-o societate normală!!!

Care sunt soluţiile concrete de a ne descotorosi odată pentru totdeauna de acest gen de sistem oligarchic şi dictatorial??? Mă tem că nu sunt deloc multe opţiuni.

În acest context se înscriu şi apar mereu noi partide şi partidulețe care mai de care mai “curate” având obiectivul afişat pe firmament, cu tendinţe anunţate de a reforma clasa politica… Nu vreau să par omul care este contra tot timpul dar, aș avea o sută de motive şi de argumente prin care pot demonta foarte uşor aceste manipulări ale cetăţenilor, cum că, vine ‘’Partidul Alba ca Zăpada” şi produce instant reforma politrucilor!! Să fim serioşi, nu există credibilitate în clasa politica nici cea actuală şi nici cea care acum încearcă să spargă tiparele vechilor găşti de partid, cu reguli noi şi oameni noi. În primul rând orice formaţiune politică ar apărea acum pe firmamentul politicii româneşti, trebuie să joace după regulile vechii orânduiri politice. După principiile răsuflate ale acestora şi jocurile lor de culise. Orice partid nou înfiinţat şi oricum s-ar chema el, chiar cu doctrina şi ideologia sa de a face dreptate şi de a promova adevărul şi legalitatea (ceea ce deocamdată nu există), se loveşte de zidul mafiei politice şi de inerţia legislativă adoptată anumit pentru stopare din faşă a oricăror schimbări. Apoi un partid nou, vorbim aici de cele cu adevărat reformatoare şi nu de cele care şi-au schimbat doar firma, acest nou partid odată intrat în Parlament, nu poate avea majoritate parlamentară, ceea ce va duce automat la alianţe de partide. Altfel nu-şi va putea susţine propunerile legislative şi proiectele politice. Ori, orice alianţă politică presupune să accepţi ofertele partenerilor, iar partenerii nu sunt deloc cei mai comozi şi utili…!!! În final trebuie să intri în mocirla politicii parlamentare cu ‘N compromisuri şi jocuri de culise… Însă când intri în mocirlă, te mănâncă porcii!!!  Prin urmare am ajuns de unde am plecat??!!! Şi atunci despre ce schimbări poate fi vorba?? Ce reforme pot avea loc aici??? Sistemul politic actual a avut la dispoziţie 26 de ani pentru a se reforma şi a deveni util societăţii, însă acesta a dovedit contrariul, fiind total inert, inutil şi ostil naţiunii întregi, ba mai mult, a devenit un sistem politic care acţionează ilegal şi ilegitim, ajungând acum un pericol național!!! Continuând aşa, n-ar fi exclus ca într-o zi, unele state europene să declare oficial că nu recunoaşte sistemul politic care guvernează țara…să ne oblige Ei să ne reformăm statul, dacă dorim pe viitor alianţe şi parteneriate cu ţările Europei şi nu numai…!!!

O analiză statistică obiectivă şi nepărtinitoare ar arăta că peste 75% din populaţia ţării ar declara acest lucru şi deci ar trebui aplicată ‘’Soluția finală’’… respectiv de dizolvarea Parlamentului şi iniţierea de alegeri anticipate.

De resetat sistemul, cu noi principii şi noi reglementări în aşa fel încât să avem parte de un Parlament curat, aerisit, cu un număr rezonabil de parlamentari, dar mai ales foarte eficient. Ce-ar însemna acest lucru?? Păi, destul de simplu!! Odată “resetat sistemul” trebuie să impui reguli noi de a accede în sistemul politic. Oamenii politici actuali, marea lor majoritate, sunt cu principii vechi şi anacronice, poartă în ei virusul corupţiei şi infracţionalităţii.

Prin urmare ne trebuie oameni noi, iar ca regulă de bază pentru asta ar fi să nu aibă acces toţi cei care au făcut politcă şi au avut funcţii publice cel puţin în ultimii 8 ani. Să nu poată avea mai mult de două mandate, să fie interzis traseismul politic, să nu poate avea şi promova în funcţii de subordonare, rudele de gradul 1,2 şi 3, iar în momentul în care au greşit, vor pleca din sistem direct în puşcării, în funcţie de gravitatea faptelor lor… etc, etc!!! Abia atunci am putea vorbi de începutul unei reforme adevărate.

Acum ce avem??!! Avem o rotire a partidelor, cu o schimbare a posturilor între politruci, păpuşari şi marionete…O ruletă a  partidelor, unele îşi schimbă doar firma pentru a păcăli electoratul, alţii îşi schimbă echipa cu cei din culise şi tot aşa… În schimb mandat de mandat le cresc lefurile şi sunt plătiţi din buzunarul nostru cu miliarde de euro, bani pentru corupţi, impostori şi infractori… În final se păstrează aceleaşi principii de a corupe şi de a supune, pe toţi cei care intră în acest sistem politic infracţional, multiplicându-se la infinit acest lanţ al mafiei politice!!!

Restare sistemului ar fi soluţia ideală, rapid şi eficient, fără pierderi mari şi fără ‘’dureri’’… !!! N-am înţeles deloc însă, de ce nu procedăm aşa şi de ce tot curtăm acest sistem de politruci, precum o mireasă virgină, reformată şi recuperată din bordeluri de lux, continuând aşa la infinit agonia, sperând că doar, doar această ”fecioară”, poate fi vie, plapabilă şi adevărata noastră salvare a națiunii Române!!!

 

Lasă un răspuns