Sf. Ioan Botezătorul, “om trimis de Dumnezeu”!

  Dacă am vorbi despre viața și activitatea Sf. Prooroc Ioan Botezătorul ar fi cuvinte de prisos pentru unii cititori… Ioan este un nume providenţial, care înseamnă Dumne­zeu S-a milostivit, desemnând un „om trimis de Dumnezeu” (Ioan 1, 6). În Sfânta Scriptură sunt multe texte care scot în evidență cinstirea lui de către creștini chiar în timpul viații sale… De aceea ne limităm doar la textul care scoate în evidență misiunea pe care a îndeplinit-o cu umilință înaintea Lui Dumnezeu:

Sf. Ioan2
  “În vremea aceea a văzut Ioan pe Iisus venind către el şi a zis: iată Mielul lui Dumnezeu Cel care ridică păcatul lumii. Acesta este despre care eu am spus: după mine vine un Om, care a fost înaintea mea, fiindcă era mai înainte decât mine. Şi eu nu-L ştiam; dar tocmai pentru aceasta am venit eu să botez cu apă pentru ca Dânsul să fie făcut cunoscut lui Israel. Iar Ioan a mărturisit, zicând: am văzut Duhul pogorându-se din cer, ca un porumbel şi rămânând deasupra Lui. Şi eu nu-L ştiam, dar Cel ce m-a trimis să botez cu apă, Acela mi-a spus: peste care vei vedea Duhul pogorându-se şi rămânând deasupra Lui, Acela este Cel care botează cu Duh Sfânt. Iar eu am văzut şi am mărturisit, că Acesta este Fiul lui Dumnezeu…”

Ev. Ioan 1, 29-34

Sf. Ioan3


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?