Dimineață voi fi în fața unui Sfânt Altar dintr-o sfântă biserică, slujind Sfânta Liturghie și invocând Sfânta Treime ca să prefacă iarăși pâine și vin în Trup și Sânge de Hristos. Dimineață mă voi găsi în fața Domnului întregului Univers, rugându-mă în ectenii cântate pentru fel și fel de oameni. Voi cere iarăși har, mult har de la Domnul, apoi voi dărui acest har poporului, binecuvântându-l dintre Ușile Împărătești. Voi lua în palmele mele întinate cel mai scump Giuvaer din două universuri: cel văzut și cel nevăzut, cel material și cel duhovnicesc. Voi ține în palmele mele pe Dumnezeul cerului și al pământului, pe Domnul îngerilor și al oamenilor, pe Făcătorul regnurilor mineral, vegetal, animal, uman și îngeresc, pe Iisus Hristos! Oare sunt vrednic de o astfel de onoare? Sigur că nu! Dar dacă așa a hotărât Domnul în privința mea, să-L țin în mâini, să-L mănânc și să Îl dau și altora care Îl iubesc ca să-L mănânce, mă pot împotrivi? Cine sunt eu ca să refuz hotărârea Dumnezeului meu?

Da, frați și surori în Domnul, mare este Preoția pe pământ și fericiți sunt preoții ortodocși.. Nu suntem îngeri, nu suntem supereroi, suntem oameni cu defecte, dar când se coboară slava lui Dumnezeu peste noi, devenim îngerii acestui univers dublu, de carne și de duh, trimiși pentru mântuirea fraților lor.

Domnul să vă strângă în bisericile Sale, așa cum adună cloșca puii Săi sub aripi, amin.

Preot Sorin Croitoru, Mantova, Italia


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

POSTED IN:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?