Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării

  Potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei, astăzi a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de către Președintele Klaus Iohannis. Potrivit comunicatului “o primă temă analizată în cadrul reuniunii s-a referit la Informarea privind stadiul îndeplinirii, în anul 2016, a Programului privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă. Totodată, a fost prezentată, spre analiză şi aprobare, o formă actualizată a acestui Program, ca urmare a alocării a 2% din PIB Ministerului Apărării Naţionale. Programul are ca scop asigurarea capabilităţilor necesare Armatei pentru protejarea intereselor naţionale şi îndeplinirea angajamentelor internaţionale.”

De asemenea, “un alt punct de pe ordinea de zi l-a constituit analizarea şi aprobarea obiectivelor României la Summitul NATO de la Bruxelles, care se va desfăşura în această primăvară. (…) În cadrul şedinţei CSAT, a fost analizată şi activitatea desfăşurată de către instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale în anul 2016. Pe fondul multiplelor evenimente interne şi internaţionale, care au marcat anul trecut, MApN, MAI, SIE, SPP şi STS şi-au îndeplinit cu succes misiunile încredinţate şi şi-au atins obiectivele asumate. (…) Activitatea desfăşurată de Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică în anul 2016 a reprezentat un alt subiect pe ordinea de zi a CSAT.”


  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns