Când dreptatea şi justiţia ucid, duse fiind în afara înţelegerii omeneşti

Foto: magazincritic.ro

  Cum să nu laşi un deţinut să-şi îngroape soţia, copilul şi fratele?! Aici nu mai e detenţie, e lagăr de distrugere. Să ne imaginăm o clipă că Bujor ar fi ieşit din puşcărie încărcat de frustrările aduse de cei care l-au torturat psihic prin acest tratament inuman. Cum s-ar fi comportat în societate?

Aud zilnic de persoane care suferă de boli în stadii terminale, care sunt privaţi de o moarte decentă în familie sau de un tratament paleativ. Nu aşa trebuie să arate reeducarea (în sens pozitiv) unui om care a greşit, nu aşa…
Fanatizarea publicului duce la extirparea omenescului din social.

de Iulian Capsali

  “Pentru toţi deontologii, pentru toţi tinerii frumoşi şi liberi şi în general pentru toţi ăştia care lătraţi ca puşcăriaşii nu sunt oameni privaţi doar de dreptul la libertate ci ar trebui omorâţi cu pietre în piaţa publică, vă spun ce s-a întâmplat într-un penitenciar din România în 2017.

Îl chema Bujor şi avea 36 de ani. Condamnat pentru tâlhărie, executase 7 ani şi mai avea 7 luni de detenţie, de 4 ori refuzat în comisia de liberare condiţionată. Acum 3 săptămâni i-au murit soţia şi copilul în accident îngrozitor de maşină, mutilaţi, au fost duşi la groapă fără să i se permită să asiste la înmormântare. La o săptămână după i-a murit şi fratele, i s-a refuzat o permisie de 24h să plângă la 3 cruci.

Joi s-a spânzurat, a crezut că asta e singura variantă în care poate să-i mai întâlnească.
Cu siguranţă voi o veţi duce mai bine, facturile vi se vor plăti singure şi vara va veni mai repede pentru voi.
Sunteţi toţi nişte morţi vii, fără pic de umanitate, fără suflet…
Aş mai scrie, dar mă duc să-mi ţin copiii în braţe şi să mă rog la Dumnezeu să vă lumineze mintea
!”

Avocat Laura Vicol


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns