Atac cibernetic contracarat de SRI

  Centrul Național Cyberint, structură aflată în coordonarea SRI, a reușit să contracareze o tentativă de atac cibernetic derulată, cel mai probabil, de entitatea asociată grupului de criminalitate cibernetică APT28 / Fancy Bear, acțiunea SRI derulându-se la sesizarea NATO și a Serviciului de Informații Externe (SIE), se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Român de Informaţii. Potrivit comunicatului de presă, a fost identificată o tentativă de atac cibernetic la adresa unei instituții guvernamentale din România, derulată, cel mai probabil, de actori asociați anterior cu alte incidente de acest tip. Datorită cooperării eficiente între instituții, a fost prevenită materializarea atacului și producerea de pagube, fiind identificate tințele vizate, precum și metodologia de atac.

  De asemenea, Serviciului Român de Informaţii estimează că nivelul tehnologic al acestor atacuri va înregistra o creștere semnificativă în perioada imediat următoare, în această situaţie impunându-se necesitatea implementării unui cadru legislativ clar și pragmatic, care să stabilească atribuții și responsabilități concrete în acest domeniu la nivel național.

Foto: SRI


  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?