Trump menține – deocamdată – ambasada SUA în Tel Aviv!

CNN: «Președintele Donald Trump a semnat renunțarea, menținând ambasada SUA la Tel Aviv evitând – deocamdată – o mișcare controversată în Ierusalim. Măsura, pe care a spus-o Casa Albă, a fost făcută într-un efort de a impulsiona discuțiile de pace dintre oficialii israelieni și palestinieni, era de așteptat, dar se încheie cu o promisiune făcută în timpul campaniei din 2016. “Președintele Trump a luat această decizie pentru a maximiza șansele de a negocia cu succes o înțelegere între Israel și palestinieni, îndeplinind obligația sa solemnă de a apăra interesele americane în materie de securitate națională”, a spus declarația Casei Albe.»

CNN: «President Donald Trump has signed the waiver keeping the US embassy in Tel Aviv avoiding — for now — a controversial move to Jerusalem. The move, which the White House said was made in an effort to spur peace talks between Israeli and Palestinian officials, was expected but breaks with a promise Trump made during the 2016 campaign. “President Trump made this decision to maximize the chances of successfully negotiating a deal between Israel and the Palestinians, fulfilling his solemn obligation to defend America’s national security interests,” the White House statement said.»


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns