Șezătoarea Călătoare din Ținutul Căciularilor!

  Șezătoarea Călătoare “Femeile din Ținutul Căciularilor cos ie” inițiată și organizată de Alexandra Pintrijel Hagiu împreună cu vrednicile femei din sate si orase ale jud. Covasna, prezentă la Șezătoarea Românilor din Covasna și Harghita de la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, după ce a călătorit din Zăbala în Brețcu, Mărtănuș, Zagon, Sf. Gheorghe și Tg. Secuiesc. A adus cu ea meșteșugari de seamă din Covasna, cercul de pictură al copiilor, croitoresele coordonate de doamna Pavaluca Rely din Voinești Covasna și cântecul căciularilor vestiți din Zăbala. Cuvântul Alexandrei (pe care-l voi reda zilele următoare împreună cu discursurile tuturor invitaților) a surprins perfect duhul românesc al muncii celor care păstrează Datina străbună. Munca Alexandrei în organizarea Șezătorii de la București a fost imensă, presupunând multe sacrificii, așa cum presupune orice activitate românească ce se desfășoară în aceste timpuri, resursele limitate fiind compensate cu multă dăruire.

Tirnoveanu141Sărut mâna tuturor doamnelor care au călătorit cu șezătoarea la București, le îmbrățișez cu mare drag pe Lacramioara (nu uit Lăcrămioara promisiunea!), Iliana și Livia. Succes deplin în toate șezătorile voastre ce cos Fir de Neam!

Doamne ajută!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns