Românii din Zăbala au fost la București, acum vin bucureștenii la ei!

  Românii din Zăbala au fost la București, acum vin bucureștenii la ei, la Sărbătoarea ”Sintilia Zăbălenilor” organizată de Asociația Cultural Creștină Căciula, condusă de Boc Liviu, care va avea loc duminică 16 iulie în Poiana Sintiliei începând cu ora 11,30. O româncă pe cinste din București, Angela Negrotă (Flen Lensburi) a mobilizat un grup de români inimoși din mai multe localități ale țării (București, Dâmbovița, Bacău, Deva, Arad, Iași, Nadăș) pentru a participa la sărbătoarea românilor din Zăbala, vestită în toată țara. Se construiesc astfel punți între frați, se reclădește acea unitate românească în jurul Datinei Străbune, de care avem atâta nevoie în aceste timpuri. Să ne cunoaștem între noi mai bine, toți cei care mergem pe drumul Tradiției, să ne privim în ochi jucând pe-același cântec, în aceeași horă, ținând în mâini aceeași Cruce și același Steag pentru a ține poporul în Neam. Noi toți care avem același Ideal. Sunt sigur că vor veni la Zăbala în semn de dragoste românească și de respect față de românii de aici și alți frați de sânge și credință de peste munți, la fel cum au făcut-o și anul trecut, Poiana din Zăbala flancată de brazii cu steaguri tricolore în vârf și de Troițe, devenind Poiana întregii Românii, Poiana în care spicele se adună-n mănunchi. Ospitalitatea zăbălenilor și a oamenilor din localitățile învecinate care an de an se adună aici în preajma Sfântului Ilie este încă un semn că frații în veci vor fi frați. Cei care citesc aceste rânduri și doresc să confirme participarea la sărbătoare sunt rugați să scrie un scurt sau lung comentariu. 

Tirnoveanu154

  Ne vedem duminică la Zăbala, la Sfânta Liturghie de la Biserica Ortodoxă, oficiată de vrednicul părinte protopop Ioan Bercu, care va începe la ora 9. Biserica, Troița și Drapelul vor fi începutul Drumului. Doamne ajută!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns