Adevărul. Distribuiți vă rog frumos să-l știe întreaga țară. Un singur român a putut vorbi.

  Mesajul dureros al unui consilier român participant la întâlnirea președintelui României cu membrii consiliilor județene și municipale din Covasna și Harghita. Nu-i menționez numele, deoarece este mesajul majorității consilierilor români. Îl transmit public vouă, celor din întreaga țară, mai ales celor care s-au întrebat de ce românii nu au vorbit la acel eveniment: ”Eu am fost unul dintre românii din sală. Am ridicat mâna de multe ori. Moderatorul m-a văzut, o dată mi-a și dat cuvântul. Până să ajungă microfonul la mine, l-au luat cei din spatele meu (maghiari). La sfârșit, Maria Graur a reușit, după o mică busculadă, să ia microfonul și să spună câteva cuvinte. Nu i s-a răspuns. A ajuns microfonul la mine și mi l-au tăiat. Am încercat să vorbesc fără microfon. Cei din jurul meu s-au ridicat în picioare și au început să vorbească toți odată și nici nu mă vedeam, nici nu mă auzeam. Apoi Iohannis a ieșit. Am încercat să mă apropii de el, m-au blocat… poate ar fi trebuit să fac mai mult, să încerc mai mult, nu știu… nici acum nu știu ce aș fi putut face, dar… dacă n-am făcut destul?” 

  Acestea sunt frământările din sufletul celor care trăiesc românește în Inima Țării, furtunile sufletului românesc care nu apar nici în ziare nici la televizor. Acel consilier român stă în ședințele de consiliu, la fel ca și colegii lui de etnie română cu căștile pentru traducere (care de multe ori nu funcționează) din limba maghiară în cea română pe urechi, căci în acele ședințe se folosește conform legii dată din timpul guvernului Adrian Năstase limba maghiară. Cam asta-i situația în Covasna și Harghita, județe ale României, în care liderii etnicilor maghiari urlă în gura mare că nu au drepturi. Să se potolească acești domni, tovarăși, vremea grofilor a trecut, vor trebui să și conștientizeze acest lucru. Toată țara de acum este și va fi cu ochii pe ei și umăr lângă umăr cu frații și surorile noastre din Arcul Intracarpatic.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns