De 1 octombrie, “Acoperământul Maicii Domnului” vom dărui copiilor din Ozun, jud. Covasna, costumul popular!

  De 1 octombrie, Acoperământul Maicii Domnului vom dărui copiilor din Ozun, jud. Covasna cel mai puternic acoperământ identitar românesc, costumul popular. În anii trecuți l-am cinstit împreună cu ei pe Mihai Eminescu, dăruindu-le pe lângă cadouri si rechizite cărți de povești și poezii scrise de marele gânditor român, precum si steaguri tricolore. Prima oară am ajuns în Ozun la inițiativa bunei noastre prietene din Voinești Covasna, Florentina Teacă, căreia îi mulțumim din suflet pentru că ne-a oferit posibilitatea de a-i cunoaște pe acești elevi minunați coordonați cu mare dăruire de doamna învățătoare Daniela Penciu. 

În ziua marii sărbători, vor merge la Biserica din sat pentru a primi straiele neamului nostru, alături de toți ceilalți copii ortodocși din comuna Ozun. Costumele populare, la fel ca la celelalte acțiuni similare desfășurate în Brețcu, Mărtănuș, Ojdula, Tg. Secuiesc, Doboi, vor rămâne în grija Bisericii Ortodoxe pentru a fi transmise si generațiilor viitoare de copii. Aceștia le vor putea avea ori de câte ori vor fi solicitate de părinții copiilor sau de cadrele didactice, la marile sărbători religioase sau naționale precum și la serbările școlare sau cu alte ocazii. Fondurile pentru costumele populare se strâng în cont BRD: RO 62BRDE080SV52855930800, Asociația Calea Neamului (pentru euro se adaugă la cont, SWIFT BRDEROBU si adresa bancii: Poienelor, nr.2, bl.211, Brașov). 

Mușcăm din țărâna înfrângerilor văzute și nevăzute, dar continuăm a merge înainte. Îl rugăm pe Dumnezeu să ne întărească, ne scuturăm de deznădejde și privim zorii de mâine. 

Doamne ajută!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns