Klaus Iohannis, tu nu ești în măsură să ne socotești eroii și martirii!

  Klaus Iohannis, tu nu ești în măsură să ne socotești eroii și martirii. Nu tu hotărăști pe cine trebuie să cinstim sau nu. Istoria acestui Neam Românesc ne spune asta, sângele curs și oasele strămoșilor ce au plămădit demnitatea românească ne arată cine ne-au fost luptătorii. 

Domnul președinte afirmă într-un discurs că „Orice tip de rezistență sau opoziție care s-a îndepărtat însă de valorile democratice și care a îmbrățișat ideologii extreme, care a negat supremația condiției umane și a instituțiilor libertății democratice, luptând împotriva unui totalitarism sub o altă formă de totalitarism și extremism, nu poate fi valorizată. Recunoașterea și omagierea doar a acelor modele care au luptat împotriva totalitarismului de pe poziții democratice reprezintă și un semnal pe care îl transmitem tinerei generații”. Fără îndoială că în viziunea lui Klaus Iohannis, inspirată de Institutul Elie Wiesel, cei care au ”îmbrățișat ideologii extreme” sunt tinerii din Frățiile de Cruce. Acei tineri însă au reprezentat 75% din rezistența armată anticomunistă. Ei au luptat nu împotriva unui sistem democratic ci a unui ocupant străin, împotriva bolșevicilor care au impus cu forța armată comunismul în România. Jertfa acelor tineri români si a miilor de țărani care i-au sprijinit în mod direct nu poate fi anulată. Cu ce au greșit concret acești ”dușmani ai poporului” după cum i-au declarat tribunalele comuniste care i-au condamnat pe cei care-au scăpat din munți la moarte sau la zeci de ani de temniță? Cumva prin faptul că deși aveau vârste extrem de fragede, de 19, 20 de ani, au ales în mod conștient să-și asume jertfa supremă pentru Țară? Pentru că aveau o conștiință națională puternică? Pentru că nu s-au lepădat de Hristos deși au trecut prin chinurile Iadului? Pentru faptul că ar putea constitui un model pentru generațiile viitoare? Cred că asta-i doare cel mai tare. De aceea nu pot fi iertați nici după moarte. Au dat atunci dovadă că românii sunt în stare de luptă, de sacrificiu, chiar și atunci când toate evidențele le sunt potrivnice. Majoritatea acestor copii a îmbrăcat asumat cămașa morții, cei mai mulți dintre ei știau că nu se vor mai întoarce acasă, că vor muri în luptă sau în pușcării. ”Noi nu am avut tinerețe” spunea martirul Radu Gyr. Au avut însă un crez, un ideal. Într-adevăr, un asemenea exemplu de eroism se vrea a fi șters, căci nouă trebuie să ni se bage în cap că suntem letargici, lași, supuși, nevolnici, pentru ca străinii să ne dicteze nouă astăzi ce e bine si ce este rău. 

Crucile munților, mormintele prăsărate pe tot cuprinsul acestui relief de moaște ne spun însă altceva. Crucile Voievozilor, Martirilor și Eroilor ne spun tuturor că ”Brazii se frâng dar nu se îndoiesc”, așa cum bine zicea Bădia cel Viteaz al nostru, Ion Gavrilă Ogoranu. 

Lasă un răspuns