22 octombrie, ziua în care se va trage din nou clopotul la Vârghiș!

  22 octombrie, ziua în care se va trage din nou clopotul la Vârghiș. Vor veni români în sat și vor aduce pe umerii lor o Cruce mare: Troița Românilor din toată Țară pentru Vârghiș, Doboșeni, Herculian și Căpeni, sate în care bisericile ortodoxe construite între anii 1936-1938 au fost dărâmate de trupele horthyste în toamna din 1940. Vom închina această Troiță ultimilor români din Vârghiș și ctitorilor bisericilor martirizate. În Doboșeni, Herculian si Căpeni nu a mai rămas nimeni care să spună în fața lui Dumnezeu că este român. În Vârghiș mai sunt o mână de oameni ce mai mărturisesc credința ortodoxă în biserica veche de la 1807 cu hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, scăpată de prigoană. Pentru ei vom urca dealul spre Biserică cu Crucea pe umeri, pentru ei o vom înălța în curtea bisericii și o vom lăsa în ocrotirea Sfinților Arhangheli și a lor. Pentru acești ultimi români și pentru cei morți în credință și-n limba română. 

Va bate nea Gheorghe din nou Clopotul să le spună celor patru zări: au venit români în sat…

Costurile pentru Troiță se ridică la suma de 2000 lei, iar donațiile se pot face în același cont în care se strâng banii pentru achitarea costumelor naționale pentru copii din Ozun: contul BRD: RO 62BRDE080SV52855930800, Asociația Calea Neamului (pentru euro se adaugă la cont, SWIFT BRDEROBU și adresa băncii: Poienelor, nr.2, bl.211, Brașov) sau în Pay Pal (mihaitirnoveanu16@gmail.com).


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns