Din nou la Vârghiș cu echipa Frăției Ortodoxe “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”!

  „Cu noi este Dumnezeu! Înțelegeti, neamuri si vă plecati, Căci cu noi este Dumnezeu! Auziti până la marginile pământului…” Români dintr-o bucată. Erau cu toții convinși că va ploua conform tuturor prognozelor dar cu toate astea nu a lipsit niciunul de la muncă: peste două tone de pietriș pus pe drumul desfundat ce duce spre biserică, pavat cu piatră soclul Troiței ce va fi înălțată pe 22 octombrie, curățenie în curtea bisericii. Mai sus de noi, după o șoaptă de pădure erau strămoșii. Nea Gheorghe ni i-a arătat. Din pământ răsăreau câteva pietre de mormânt cu cruce si nume românesc. Era cimitirul vechi de sute de ani, aflat într-o poiană de la marginea satului, părăsit de mult timp. Câtă viață era acolo sub pământ…”când vin aici nu mai sunt sângur, îs toți românii aci” spuse cu o sclipire aparte în ochi nea Gheorghe, unul dintre ultimii români ai satului. Cu mâinile ca de uriaș râcâi cu disperare muschiul vechi de pe cruci, vrând să-mi arate, să-mi strige că ei au fost mulți aici cândva. Ne-am întors la biserică unde ne aștepta mormanul de pietriș pregătit pentru drum și ne-am apucat din nou de lucru. Nu a mai tras clopotul românul nostru, în schimb a apucat cu îndârjire lopata si a înfipt-o fără să mai scoată niciun cuvânt, până la prăsele-n movilă. Împrăștia cât zece pietrișul pe drum, dar nouă ni s-a părut că vrea să dezgroape ceva…
Nu a plouat la Vârghiș, deși la Baraolt turna cu găleata. Ne-am făcut cu toții cate o cruce mare si i-am mulțumit lui Dumnezeu că ne-am putut face bine treaba. 

Vom răsări Troiță, Icoană și Cântec la Vârghiș, în 22 octombrie… ”Cu noi este Dumnezeu! Intelegeti, neamuri si vă plecati, Căci cu noi este Dumnezeu!
Auziti până la marginile pământului…”

Cu Doroftei Dinu AlinaDoru Mihai Stanescu, Samuel Coscodar, Aurelia CalotaDan Ciprian GrajdeanuPopsor Ioan, Cătălin Vartic, Marius Urzică, Dragos Duchin Florin si Dragan Robert.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns