Vom ridica pentru ultimii români din Vârghiș, ca o mărturisire a dragostei noastre românești față de ei…

22308978_1352702358206962_1241367225267193641_n  Celor care mi-au spus că Troița pentru Vârghiș este inutilă, existând alte priorități, reiterând teza cu ”mai bine spitale decât catedrale” le spun doar atât: puneți și voi mână de la mână și cumpărați măcar un pat de spital. 

Troița aceasta noi o vom ridica pentru ultimii români din Vârghiș, ca o mărturisire a dragostei noastre românești față de ei, pentru ctitorii bisericilor martirizate din Doboșeni, Herculian, Căpeni și Vârghiș, pentru acei mulți români care au fost odată aici și care prin cruci pe piatră își ridică frunțile de sub pământ, pentru Roman Andra din cimitirul vechi de sute de ani, pentru părintele Șuteu, pentru nea Gheorghe care trage clopotul când vin români în sat, pentru o lacrimă de fericire și speranță din ochii celor care-au rămas aici în ortodoxie și limba română. Pentru ca toți să știe că acolo unde nu mai sunt români, venim noi, din celelalte zări ale țării pentru a ține duhul național viu. Pentru Țară și Neam ridicăm Troițe, facem drumuri spre biserici și-ngenunchem în fața celor adormiți. Pământul vechi strigă după pasul nostru, Cerul strămoșilor după Flamura Tricoloră. Vom fi ceată la Vârghiș. Cu preoți în frunte mergem cu Dumnezeu înainte! Fondurile pentru Troiță și pentru întreaga acțiune de la Vârghiș din 22 octombrie se strâng în contul BRD: RO 62BRDE080SV52855930800, Asociația Calea Neamului (pentru euro se adaugă la cont, SWIFT BRDEROBU si adresa bancii: Poienelor, nr.2, bl.211, Brașov).


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns