Conferința regională PROTECTOR – Afaceri în siguranță, organizată la Brașov

  În data de 13 noiembrie 2017, Serviciul Român de Informații a participat la cea de-a doua conferință regională a programului național de awareness PROTECTOR – Afaceri în siguranță, organizată la Brașov. SRI a susținut prezentări despre indicatori de alertă în operațiunile comerciale cu produse cu dublă utilizare și militare, precum și despre implicațiile sancțiunilor unilaterale asupra activității operatorilor economici români. Conferința de la Brașov a fost dedicată operatorilor economici din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

PROTECTOR – Afaceri în siguranță este un program inter-instituțional care constă într-un ciclu de opt conferințe regionale, dedicate operatorilor economici care tranzacționează, comercializează și furnizează produse și servicii supuse regimului de control al exporturilor sau unor sancțiuni internaționale. Acesta are scopul de a conștientiza riscurile ce decurg din nerespectarea sancțiunilor internaționale impuse anumitor state, pe considerentul derulării unor programe de dezvoltare a armelor de distrugere în masă, precum și a riscurilor generate de nerespectarea regimului naţional de control al exporturilor, pentru anumite categorii de bunuri şi servicii.

PROTECTOR – Afaceri în siguranță este susținut de Agenția Națională de Administrare Fiscală, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerul Apărării Naționale, Banca Națională a României, Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare,Camera de Comerț și Industrie a României și Serviciul Român de Informații.

Sursa text/foto: Serviciul Român de Informaţii


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?