Calea Neamului și Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe împreună în Poiana Sântiliei din Zăbala

  Calea Neamului și Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe împreună în Poiana Sântiliei din Zăbala alături de români din Martanus, Ozun, Zagon, Târgu Secuiesc, Făgăraș, București, Bacău, Ariusd, Toplita. Împreună sub steagurile tricolore ridicate de flăcăii viteji din sat în vârfurile celor mai înalti brazi. Ne-au fost gazde primitoare românii din Zăbala care ne-au primit cu Foc de Tabără, plăcinte calde și vin fiert; si mai ales cu multă căldură românească. Mulțumim cu toții fraților si surorilor noastre, Dumitru Niculaescu (și mamei lui minunate care ne-a făcut plăcintele), Miti și Anca Berchiu, Iulian BocBoc CristianCostel Mircea și nu în ultimul rând bunei noastre prietene Alexandra Pintrijel Hagiu și tatălui ei, învățătorul Dan Hagiu pentru implicare și ajutor! Prietenii noștri din Frăția condusă de Dan Ciprian Grajdeanu precum și ceilalți români din țară care nu au mai fost până acum în Zăbala au descoperit cu mare bucurie un loc în care românii, în pofida tuturor greutăților si-au păstrat cu sfințenie Datina fiind un exemplu de luptă românească pentru întreaga Țară. Ne-am oprit mai înainte la Biserica Ortodoxă pentru a rosti o rugăciune la Troita Eroilor Neamului și pentru admira încă odată cel mai mare Drapel Tricolor din Covasna înălțat pe catarg de românii din Zabala. Odată ajunși în Poiana ne-am strâns în jurul Focului intonand cântece patriotice, alături de oamenii Frăției si de talentatul solist de muzică folk Moldovan Valer. Spre seară ne-am luat rămas bun de la Oameni și Locuri urandu-le celor din Frăție drum bun spre Haghig unde au ajuns pentru a doua oară cu daruri pentru bătrânii azilului din localitate.
Doamne ajută fraților, mergem înainte!

Cu Mihaela AioneseiLacramioara RomanGheorghita MironViorel VisanSery DavidGabi GabrielaAnita ToporeanuDaniela RusuDana PavelDana PatrânjelSamuel CoscodarGabi DragneaFlorin PalasCrina PalasMaria BarbuMioara Medelina.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns