Duminica Ortodoxiei la Vârghiș, jud.Covasna, Biserica Ortodoxă din 1807, supraviețuitoarea prigoanei.

  Duminica Ortodoxiei la Vârghiș, jud.Covasna, Biserica Ortodoxă din 1807, supraviețuitoarea prigoanei. Hramul Sfinților Arhangheli Mihail si Gavriil. Cei patru români ortodocși din sat nu au fost singuri în această sfântă zi, și nici părintele Vasile; cu ajutorul Lui Dumnezeu, frați si surori din Brașov, Sfântu-Gheorghe, Ozun, Chichiș si Ariușd am participat cu toții la Sfânta Liturghie. Se tot anunțau coduri ,,intense,, de frig si ninsori în Covasna si Brașov…la Vârghiș a fost soare, doar câteva grade sub zero, drumul foarte bun, fără pic de ninsoare. Slavă Lui Dumnezeu! Ea, Troița noastră avea si acum buchetul de flori de anul trecut, legat cu Tricolor. Ne aștepta. 

Aveți îTârnoveanu112ncredere, surori și frați, nu vă lăsați niciodată descurajați de zvonurile vremurilor trecătoare, ispite sunt si vor fi, dar puterea Lui Dumnezeu este deasupra lor. Când auziți că undeva, într-un loc, este mai greu, acolo să mergeți. Nu de cădere să vă fie frică, ci de îndoială.

Măcar din când în când (ne rugăm să fim mai vrednici), să biruim singurătatea unor biserici, să auzim un clopot ce strigă după mâna ce se închină, În Numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh!

Am fost aici si ne-am închinat, noi, Anita Toporeanu, Maria Crețu Graur, Maricica ManeaGabi GabrielaSamuel Coscodar, Stefan, Daniela Rusu, Radu, Vasilica, Sery DavidCosti Staicu, Anișoara, Ion, Mariana Stan, Mariana Toader, Alina Alina, Sebastian Cătean, Stefan, Mihai Tîrnoveanu.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns