De “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” la Biserica Ortodoxă din Cernat, lângă Târgu-Secuiesc.

  Cinci preoți ortodocși (părintele Ionuț din Târgu-Secuiesc, Ioan din Brețcu, Filip din Mărtănuș, Valentin din Ojdula, Ioan din Doboi) au împlinit Sfânta Liturghie si Parastasul pentru ctitorii bisericii cu Hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Părintele Ioan din Brețcu, care a fost o bună bucată de timp parohul bisericii ne-a reamintit vremurile în care în comuna Cernat a viețuit o numeroasă comunitate românească, precum și vicisitudinile istoriei îndurate de-a lungul timpului de aceasta. Cuvântul părintelui Ionuț din Târgu-Secuiesc care are în grijă acum și parohia din Cernat a aratat faptul că flacara românismului și a ortodoxiei este încă vie, chiar dacă în localitate au rămas puțini frați de-ai noștri de credință și sânge. 

Împreună cu două vrednice românce din Brașov, Anita Toporeanu și Maricica Manea ne-am bucurat să regăsim în această Sfântă și frumoasă zi oameni dragi din Târgu-Secuiesc, pe frații noștri Viorel Visan și Vasile Burlui, reprezentanți de seamă din cele două parohii ortodoxe din Târgu. Anița noastră din Brașov a dăruit enoriașilor prezenți câte o panglică tricoloră, iar Maricica, o frumoasă icoană praznicală Sfintei Biserici. 

Sărutăm Dreapta Preasfințitului Andrei, Episcopul Covasnei si Harghitei, sărutăm mâna tuturor preoților ortodocși care cu jertfă țin vie ortodoxia în Inima Țării, îi îmbrățișăm pe frații și surorile noastre din Arcul Intracarpatic care se roagă în biserici pentru Neam si Țară. 

Cu Dumnezeu, mergem înainte!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?