EURO INFORMATICA & EURO ELECTRONICA

  Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 22 de țări europene și susține evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week. În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

Acest proiect doreşte să implementeze activităţi sub formă de ateliere sau workshpuri din domeniul IT la nivel rural. În acest sens tinerii participanţi selectaţi în proiect, vor alege de pe harta câte 3 şcoli rurale, apropiate că distanţa care vor fi vizitate în decurs de 6 zile (câte 3 şcoli pe zi). Tinerii vor interacţiona cu institutele respective şi mai ales cu copiii de la clasele primare şi generale(I-VIII).

Buget aprobat: 600 euro.

Ei vor trebui să se împrietenească cu aceşti copii, şi fiecare tânăr să prezinte unei grupe sau clase de copii aleasă o temă pregătită din timp, conform calendarului de activităţi, că spre exemplu: – arta fotografiei digitale, desenul pe calculator şi procesarea acestora pe calculator.

Se vor lua poze de grup, poze din natură, şi vor fi procesate de copii.

Proiectul se adresează categoriilor sociale de copii cu vârsta între 8-16 ani care au probleme sociale, de integrare, descoperirea talentelor, copiilor care provin din familii defavorizate.

Evenimentul va dura 4 zile şi va consta în cursuri şi ateliere cu tinerii şi copiii implicaţi din unităţile şcolare care vor accepta propunerea şi participarea ca parteneri la eveniment.

EURO INFORMATICA

https://www.meet-and-code.org/ro/ro/event-show/39

Prima zi: Dată:13 octombrie 2018, orele 08:00-20:00, locaţia: Bucureşti – Grădiniţa Goethe, Str. Christian Tell, Nr. 22

A doua zi: Dată:15 octombrie 2018, orele 08:00-20:00, locaţia: Gorj, Dolj sau Mehedinţi – se va alege o unitate şcolară care va semna un parteneriat de participare la eveniment.

A treia zi: Dată:16 octombrie 2018, orele 08:00-20:00, locaţia: Gorj, Dolj sau Mehedinti- se va alege o unitate şcolară care va semna un parteneriat de participare la eveniment.

A patra zi: Dată:17 octombrie 2018, orele 08:00-20:00, locaţia: Gorj, Dolj sau Mehedinţi – se va alege o unitate şcolară care va semna un parteneriat de participare la eveniment.

În toate cele 4 zile vom desfăşura cursuri, activităţi şi ateliere asemnătoare în cele 4 locaţii diferite. Vom împărţi copiii pe 3 echipe a câte 10 şi fiecare echipă va parcurge nivelurile de pregătire: începători, mediu sau avanasați.

– începători: inițiere în utilizarea calculatorului, sistemelor de operare(Windows, Linux, MacOS) și a internetului;

– utilizarea și folosirea aplicațiilor de tip Office(Word, Excel,PowerPoint), utilizarea internetului, a rețelelor de socializare, crearea de pagini web folosind limbaje: HTML, CSS, JS;

– avansaţi: limbaje de programare(C/C++, JAVA, PHP, C# etc);Aplicaţii de procesare grafică 2D şi 3D: Photoshop, Corel Draw, 3D Studio Max;Prelucare și procesare audio-video: Adobe Premiere, After Effects, Adobe Audition;
Ateliere de lucru pe o temă aleasă:

– arta filmării şi crearea de clipuri cu copii, peisaje, natură, animale.Se vor crea câteva scenete ad-hoc pentru fiecare grup şi se vor lua mai multe cadre din care copiii trebuie să scoată un filmuleţ pe o anumită temă ca spre exemplu “Spuneţi nu fumatului”, un spot publicitar sau o campanie de promovare a unui eveniment şcolar etc.

– arta fotografiei şi mediatizarea ei prin pagini web: copiii vor face fotografii de grup, individual sau de peisaj, animale etc, iar fotografiile vor fi prelucrate, modificate şi vor fi afişate în pagini web create de ei sau pe reţele de socialiazare;

– crearea/simularea unui joculeţ la alegere pe o temă dată, folosind un limbaj de programare la alegere: snake, x şi o, etc.(pot fi utilizate platforme locale/online ajutătoare precum scratch);

EURO ELECTRONICA

https://www.meet-and-code.org/ro/ro/event-show/41

Prima zi: Dată:14 octombrie 2018, orele 08:00-20:00, locaţia: Bucureşti – Grădiniţa Goethe, Str. Christian Tell, Nr. 22

A doua zi: Dată:18 octombrie 2018, orele 08:00-20:00, locaţia: Gorj, Dolj sau Mehedinţi – se va alege o unitate şcolară care va semna un parteneriat de participare la eveniment.

A treia zi: Dată:19 octombrie 2018, orele 08:00-20:00, locaţia: Gorj, Dolj sau Mehedinti- se va alege o unitate şcolară care va semna un parteneriat de participare la eveniment.

A patra zi: Dată:20 octombrie 2018, orele 08:00-20:00, locaţia: Gorj, Dolj sau Mehedinţi – se va alege o unitate şcolară care va semna un parteneriat de participare la eveniment.

În toate cele 4 zile vom desfăşura cursuri, activităţi şi ateliere asemnatoare în cele 4 locaţii diferite. Vom împărţi copiii pe 3 echipe a câte 10 şi fiecare echipă va parcurge nivelurile de pregătire: începători, mediu sau avanasati.

– începători: circuite active şi pasive, scheme electronice;

– mediu: porţi logice;

– avansaţi: programare în RASPBERRY/ARDUINO;

După predarea cursurilor vom trece la ateliere de lucru în care fiecare echipă îşi va alege din nivelurile de pregătire o temă legată din următoarele categorii:

– circuit de tip poarta logică.

– aplicaţii electronice gen: semaforul, flip-flop leduri;

– crearea unui maşinuţe;

Va exista o premiere în funcţie de buget a fiecărui grup: locul I, II, III
Asigurăm 3 camere filmat şi 3 foto.
Fiecare copil va primi diploma şi fiecare grup va avea un instructor şi un supervisor din partea unităţii.
Evenimentul se va închide cu premierea şi vizitarea sau mini-excursie în zonă.

BANNER_2_TECH_SOUP_EI_2018BANNER_2_TECH_SOUP_EE_2018


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns