”Din dragoste de neam și țară” – concurs de poezie românească la Satu Mare!

  Ieri a avut loc prima ediție a concursului de recitare de poezie românească ”Din dragoste de neam și țară”, organizat de Asociația Calea Neamului – Filiala Satu-Mare, în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Octavian Goga.

Cu emoții dar și cu multă bucurie 118 elevi din 11 școli ale județului Satu Mare și-au demonstrat talentele de interpretare ale poeziilor aparținând nu doar poeților clasici ci și celor contemporani.

Ne-am bucurat să ascultăm, alături de poeziile inegalabile ale lui Mihai Eminescu și ale altor poeți studiați în școală, versurile pline de trăire patriotică ale lui Grigore Vieru, Radu Gyr sau Adrian Păunescu.

S-au acordat 60 de premii și mențiuni constând în cărți aparținând literaturii române și 58 de diplome de participare, însoțite de un pix. De asemenea, ca recompensă pentru munca depusă, fiecare copil a primit la sfârșitul interpretării poeziei sale câte o ciocolată.

Nu vom prezenta numele premianților, deoarece pentru noi toți sunt câștigători.

Mulțumim doamnei director Corina Chindriș, doamnei profesor învățământ primar Florina Cheregi, tuturor persoanelor implicate în organizare, cadrelor didactice și membrilor juriului: Robert Laszlo, manager la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Dorina Dărăban, profesor Școala Octavian Goga, Geanina Petrovici – Breban, consilier școlar, Sergiu Tăbăcaru, actor la Teatrul de Nord. Și nu în ultimul rând, mulțumim părinților care-și cresc copiii în spiritul păstrării tradițiilor strămoșești, îmbrăcându-i în frumoasele noastre costume populare.
A fost un concurs frumos, plin de veselie și emoție! 


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns