Gest caritabil al Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan la adăpostul de noapte, de ziua onomastică.

   Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan şi-a cinstit ocrotitorul, pe Sfântul Ioan Botezătorul, printr-un gest caritabil, oferind daruri persoanelor cazate în Adăpostul de noapte de pe strada Învăţătorului din Timişoara, transmite Basilica.

  „Nu este nimic excepțional, pentru mine este normalitate și ar trebui cât mai des să facem astfel de acțiuni, pentru că vedeți că acești oameni sunt părăsiți, sunt oameni ai străzii”, a declarat ierarhul pentru pressalert.ro.  I.P.S. Ioan le-a oferit o masă caldă, peste 250 de articole vestimentare și cozonaci celor 35 de persoane aflate în aşezământ. „Mă uit și văd o saltea liberă și mă gândesc că poate locul meu ar fi fost acolo dacă n-aș fi avut o șansă în viață, să pot să fac un pic de școală, așa că nu putem să trecem pe lângă România suferinței închizând ochii”, a spus Părintele Ioan. Impresionantă a fost încheierea scurtei sale declarații care te lasă fără cuvinte: “Mă uit și văd o saltea liberă și mă gândesc că poate locul meu ar fi fost acolo dacă n-aș fi avut o șansă în viață, să pot să fac un pic de școală, așa că nu putem să trecem pe lângă România suferinței închizând ochii. N-aș putea să privesc raze de soare dacă nu m-aș apleca asupra acestor oameni, n-aș putea să mai țin o predică, să vorbesc, dacă cuvintele nu au și acoperire prin fapte”, a spus Mitropolitul Banatului.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?