„Vestele galbene” ameniță sitemul bancar francez! Ar fi „cel mai MAI MARE COȘMAR al guvernanților”!

   Violența acelor două tabere din Franța pare imposibil de oprit. Atât „vestele galbene” cât și guvernanții, sunt din ce în ce mai înverșunați. În loc să aplaneze conflictele printr-un dialog social, guvernanții continuă să-i învrăjbescă pe manifestanți prin atitudini ostile și lipsite de diplomație. 

  În urmă cu doar două zile Ovidiu Drugă scria pentru Evz.ro următoarele: <În vreme ce premierul Edouard Philippe anunță că va introduce o lege prin care cei care organizează proteste neautorizate să fie aspru sancționați, ministrul pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați, Marlène Schiappa, se lansează într-o adevărată teorie a conspirației. Schiappa a declarat recent că intenționează să analizeze dacă nu cumva “puterile străine” fac donații campaniior online de strângere de fonduri pentru protestatarii care sunt aduși în fața justiției. “Cine finanțează violența”, s-a întrebat Schiappa într-un interviu acordat France Inter, sugerând că Italia ar putea fi implicată, având în vedere poziția anumitor lideri italieni>. De asemenea, ministrul de interne, Christophe Castaner declara atunci că participanții la mitingurile organizate de „vestelor galbene” vor fi considerați complici la violență, iar șefii poliției franceze vorbeau de o mobilizare a 80 000 de luptători ai forțelor de ordine în zilele următoare, în cazul în care protestele vor continua. În acest context unii manifestanți și-au exprimat intenția de a continua protestul cu orice risc, în timp ce “alții amenințau că vor îngenunchea sistemul bancar prin forme neobișnuite de acțiune.”  Astfel, dacă băncile devin nesigure, statul primește șocul imediat(…). Este cel mai mare coșmar al guvernanților”, a scris pe Facebook unul dintre susținătorii ideii. 

  <Scopul acestui șoc aplicat băncilor și establishmentului politic este de a-i „speria” pe guvernanți și parlamentari, astfel încât aceștia să legalizeze referendumul la inițiativa cetățenilor. În aceste condiții, e greu de crezut că „dezabaterea națională”, care începe săptămâna aceasta, va aduce vreun consens asupra temelor aflate în discuție- schimbările climatice, “problemele legate de democrația franceză” taxele și serviciile publice>, scria Ovidiu Drugă în același articol.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?