Simpozion dedicat Episcopului-martir Grigorie Leu, la Huşi!

   În sala de şedinţe a Protopopiatului Huşi, a avut loc în ziua de 1 martie 2018, de la ora 10:30, simpozionul „Grigorie Leu, Episcopul Huşilor, martir al neamului românesc”. 

  “Manifestarea se va desfăşura cu binecuvântarea şi în prezenţa Preasfinţitului Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, şi va fi precedată de slujba Parastasului, oficiată în Catedrala Episcopală din Huşi. Omagierea marchează împlinirea a 69 de ani de la trecerea la cele veşnice a Episcopului Grigorie Leu al Huşilor. Potrivit site-ului Episcopiei Huşilor, evenimentul va începe la ora 10:00 prin oficierea slujbei Parastasului în Catedrala Episcopală din Huşi. De la ora 10:30, în sala de şedinţe a Protopopiatului Huşi, vor ţine o serie de evocări Preasfinţitul Părinte Ignatie, academicianul Ioan Hadârcă, profesorul Costin Clit şi colonel (r) Mihai Gheorghiu. Episcopul Grigorie Leu a fost al 49-lea ierarh al Huşilor, păstorind între anii 1940-1949, până la desfiinţarea abuzivă a eparhiei de către regimul ateu comunist. Mormântul său este situat în faţa absidei altarului Catedralei Episcopale din Huşi,” a transmis Ziarul Lumina.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?