Cântarea Eroilor Români la BREȚCU (jud.Covasna), sâmbătă 9 martie, ora 14, Căminul Bisericii Ortodoxe.

    Sâmbătă, 9 martie 2019, la Căminul Bisericii Ortodoxe din Brețcu va avea loc un minunat spectacol – Cântare Eroilor Români – organizat de Asociația Calea NeamuluiVă invit să vedeți acești copii minunați care nu țin doar stindardul românismului sus, ci vin să ne spună prin cântecele lor că limba română nu-i pe rug, deși nu le este întotdeuana ușor. 

*Grupul de elevi al părintelui Elisei Vatamanu din Gheorgheni, Harghita l-am cunoscut anul trecut în mai tot la o acțiune organizată de Asociația Calea Neamului care i-a răsplătit pentru toate eforturile lor cu cărți, steaguri tricolore și alte bunătăți. 

*Cu grupul de la Dobârlău, Covasna, coordonat de Alexandru Gecse, am avut o experiență inedită anul trecut de 1 decembrie în drum spre Odorheiul Secuiesc, când invitată fiind de Alina Chiriac-Ivașcu de la Radio Moldova să adresez câteva cuvinte românilor din Republica Moldova, am încheiat cu o frumoasă cântare interpretată de acești minunați copii, care deși n-au fost pregătiți dinainte s-au descurcat minunat.

Veniți să ascultăm cum plânge chitara mângâiată de mâinile părintelui Costin Butnar. Veniți să cântăm împreună „Imnul Ardealului” și să gustăm un strop de românism autenctic.

Au fost cu noi de 1 Decembrie, acolo unde este mai greu, la Odorheiu-Secuiesc: tinerii din Dobârlău, coordonați de artistul cântecului vechi popular Alexandru Gecse, vor veni și la Brețcu pentru a ne însufleți duhul național cu frumoase cântece patriotice, alături de Copiii Munților din Gheorgheni și Brețcu. Părintele Costin Butnar din Brașov va fi aproape de acești minunați tineri călăuzindu-i așa cum numai Sfinția Sa știe, pe parcursul întregii manifestări. 
Cu pace și bucurie, vom merge cu toții la Brețcu, pentru Eroi, pentru România!
Doamne ajută!

Mihai Tîrnoveanu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?