Suntem români ortodocși ce răpun deznădejdea; venim din mileniile de bătălie și jertfă ale înaintașilor noștri și ne îndreptăm către Mântuirea noastră în cadrul Neamului Românesc. 

Reperele noastre fundamentale sunt Sfinții, Voievozii, Martirii, Cărturarii și Eroii acestui Pământ. Doctrina Națională pe care o urmăm a fost scrisă prin Luptă și Cuvânt de-a lungul diferitelor etape istorice de Horea, Cloșca și Crișan, Avram Iancu, Tudor Vladimirescu, Mihai Eminescu, Octavian Goga și de marea generație interbelică prin expresiile intelectuale și organizaționale proprii, cu o directă continuitate în generația mărturisitorilor din închisorile comuniste și rezistența armată anticomunistă din munți desfășurată în perioada postbelică. 

Sfinții Părinți Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc, Justin Pârvu, precum și mărturisitorii supraviețuitori ai temnițelor bolșevice au adus acest duh al românismului până în zilele noastre, un duh în care ne regăsim prin credința si faptele noastre. 

Acționăm pentru întărirea identității naționale, îndreptându-ne cu precădere către zonele în care aceasta este supusă celei mai puternice agresiuni, din punct de vedere etnic, lingvistic, cultural si religios. Mergem mai ales acolo unde este mai greu, în Inima Țării, în Harghita, Covasna și Mureș pentru a le fi alături fraților și surorilor noastre de credință și sânge. Celor care și-au pierdut limba și credința din cauza procesului de maghiarizare dorim să le reamintim că sunt români, dorim să-i reîntoarcem la matcă, sprijinindu-i în același timp pe acei care încă luptă, păstrându-și limba, credința și obiceiurile strămoșești.

În centrul României se desfășoară un război rece inegal, pe de o parte fiind structurile maghiare din interiorul țării, organizate în partide și asociații sprijinite direct atât de către statul maghiar cât și de consiliile locale și județene, de cealaltă parte fiind comunitățile românești, reduse din punct de vedere numeric, care nu beneficiază în mod corespunzător de întărire logistică și umană din partea statului român. Scăderea dramatică a numărului cetățenilor români care se declară de etnie română și care cunosc limba română în cele trei județe reprezintă un real pericol pentru siguranța națională, în centrul țării dezvoltându-se astfel o zonă compactă care iese de facto de sub autoritatea statului. Considerăm că singura instituție care-și face pe deplin datoria în această confruntare este Biserica Ortodoxă Română. 

În această situație este mai mult decât necesară implicarea noastră concretă, a românilor din celelalte colțuri ale țării, în bătălia pentru identitatea națională din Ardeal, o situație similară celei din cele trei județe menționate mai sus regăsindu-se până în zona de graniță cu Ungaria, cu precădere pe raza județului Satu-Mare. 

Încercăm prin acțiunile noastre să producem un ,,export,, de românism din zonele puternic identitare în cele mai vitregite din acest punct de vedere, prin angrenarea de resurse materiale și umane menite să întărească componenta etnică românească.

Afirmăm valorile naționale, având în același timp reacții la agresiunile îndreptate împotriva acestora; suntem români vii în Duhul Neamului, mergem pe Calea Sa, iar în fața strigătului strămoșilor noștri, Cu Dumnezeu înainte, răspundem, într-un glas, #Prezent!

Mihai Tîrnoveanu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns