De Buna Vestire, cu Frăția Ortodoxă și românii din Covasna, în bisericile ce strigă după lumină, după ușile deschise de creștini.

   La Malnaș Băi, Aita Seacă și Valea Zălanului, jud. Covasna, pe Calea Neamului. Acolo unde mai nimeni nu mai știe să vorbească și să se roage în limba română, venim noi, din celelalte zări ale Covasnei, ale întregii țări. Acolo unde strămoșii sunt singuri pe pământ și mulți în morminte și Cer, vom răspunde mereu Prezent, mai ales la greu. Pas cu pas, sat cu sat, loc cu loc de martiri și eroi, reconstruim paradigma românească. Este o datorie și un privilegiu totodată să atingem cele mai adânci răni ale Neamului, să le mângâiem prin rugăciunea și Prezența noastră. Cu pace și hotărâre. Vrem Pace pe acest Pământ și tocmai de aceea reafirmăm, mereu și mereu, neîncetat, identitatea noastră națională oriunde și oricând. 

  Cu noi au fost pe aceste meleaguri oamenii Frăției Ortodoxe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, condusă de Dan Ciprian Grăjdeanu, ca de obicei umăr lângă umăr cu românii din Covasna și Harghita, români din Brețcu, Sfântu-Gheorghe, Făgăraș, Brașov, Târgu-Secuiesc, Ozun, București. Frați lângă frați, cu vrednicul părinte Serafim de la Malnaș Băi și Valea Zălanului în frunte, care a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu părintele Macarie de la Biserica cu Hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Sfântu Gheorghe. Părintele Marin de la Catedrala din Sfântu Gheorghe ne-a atins tuturor inimile cu pricesne minunate, glasul Sfinței Sale răsunand atât de frumos și puternic în biserica de la Malnaș. 
Doamne ajută oameni buni, împreună mergem cu Dumnezeu înainte!

Mihai Tîrnoveanu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?