Brambureala de la M.E.N. continuă! Ordonanța de urgență nr. 23/2019 pentru controversatul articol 253 din legea nr.1/2011 este mai mult decât ridicolă!

Brambureala la M.E.N. continuă, grație unei doamne de înaltă ținută morală, așa cum o consideră majoritatea clasei politice. Printr-o ordonanță de urgență nr. 23/2019 pentru completarea Legii educației naționale nr. 1/2011”, controversatul articol 253 din legea nr.1/2011, a fost înlocuit cu Art. 93, care spune:

  • (1) Consiliile de administrație ale unităților de învățământ pot hotărî modificarea duratei contractului individual de muncă din durată determinată de un an în contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului/catedrei, pentru cadrele didactice calificate, dacă acestea au promovat examenul de definitivat și concursul național de titularizare cu nota/media de cel puțin 7, în condițiile prezentei legi, și dacă postul este vacant.
  • (2) Cadrele didactice calificate care beneficiază de prevederile alin. (1) au dreptul să participe la mobilitatea de personal, potrivit metodologiei elaborate cu consultarea partenerilor de dialog social și aprobată prin ordin al ministrului educației naționale.”

  Cu alte cuvinte, “pilele” fiecărui județ în parte, nu numai că vor fi titularizate pe o perioadă “determinată”, dar vor și avea posibilitatea să se “bată” în hârtii cu profesorii de calitate ai sistemului. Și asta nu ar fi o problemă dacă lupta ar fi onorabilă și nu bazată pe colectarea a sute de hârtii pe care un profesor fără demnitate le primește pe sub mână de la liderii săi. Ar fi inutil să mai spunem și în ce mod se face acest lucru, deoarece angajații sistemului îl cunosc foarte bine. Domniile voastre, cine credeți că vor fi “maziliți” din școlile aflate în restrângeri de activitate, pe viitor? “Pilele” sau profesorii cu experiență solidă la catedră? Dacă vechiul articol a fost declarat neconstituțional, ăsta devine mai mult decât ridicol. Sper din toată inima să aibă viață scurtă acest articol, că de nu, unitățile de învățământ vor deveni simple instrumente de propagandă politică și de reeducare neo-marxistă. Așa cum spunea și colegul nostru în primul articol, doamnă ministru, cine vă recomandă pentru funcția asta? Sper cât mai repede să nu mai aud vreodată de numele d-voastră în politica românească.  Cu tot respectul pentru sexul feminin, vorba ardeleanului, „ș-apoi te mai duci acasă de-aicea ?”


2% din impozitul pe salariu

  • Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a activităților EEF, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?