Mica mea carte poștală – “My postalcard”

 GPP1-2  Sărbătorile Pascale au fost celebrate de preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Tg-Jiu, în cadrul unui proiect de parteneriat educațional “Poșta prin ochi de copil – My postalcard”. Copiii au realizat diverse lucrări cu specificul sărbătorilor Învierii Domnului, lucrări ce au fost fost personalizate în cărți cărți poștale. Parteneriatul a fost inițiat de Vlădoiu Sanda Antonela, Mihuț Roxana Andreia, Cioabă Cristina, educatoare la Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 Tg-Jiu alături de Buligioiu Anca Mihaela, educatoare la Școala Gimnazială “Ion Creangă”, Craiova și de Stoica-Fetea Didona Mădălina, profesor la Colegiul Tehnic de Arte și Meserii “Constantin Brâncuși”, Craiova, secția Poștă.  Partenerul educațional Compania Națională Poșta Română a transmis electronic cărțile poștale digidale (încărcate pe site de coordonatorii proiectului) către Sucursala Fabrica de Timbre și le-a expediat destinatarilor menționați. Proiectul are o durată de 3 ani școlari și cuprinde diferite activități prin care prșcolarii și liceenii unităților de învățământ implicate în proiect sunt familiarizați cu specificul activității Poștei Române: trimiteri de corespondență, coletărie internă și externă, poșta rapidă, servicii financiare (încasări, facturi, utilități, trimiteri de bani), etc.        

 Parteneriatul are ca obiectiv general realizarea unei colaborări grădiniță-școală-Poșta Română, axată pe o educație antreprenorială eficientă încă de la cele mai mici vârste.  Copiii, prin intermediul acestor activități, învață direct de la specialiști cum trebuie să se comporte și cum să relaționeze cu aceștia. Poșta Română oferă mijlocul de comunicare scrisă, fiind unul din serviciile care au rezistat de-a lungul anilor și au furnizat elemente de calitate. Este necesar pentru copii să învețe să se descurce și să cunoască unde pot apela pentru a expedia o felicitare, un plic sau un colet, de unde pot ridica alocația sau de unde se pot trimite/primi bani. Partenerii media care vor promova activitățile desfășurate în cadrul proiectului  sunt:


2% din impozitul pe salariu

  • Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a activităților EEF, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook 

Lasă un răspuns