Cine sunt instigatorii, autorii morali ai pânzelor negre și steagurilor negre, ai profanării Crucilor Eroilor Români și ai agresiunilor împotriva românilor.

  •   Distribuiți, poate află în cele din urmă și autoritățile Statului Român!

  Ce se petrece la Valea Uzului trebuie pus în contextul agresiunii neîncetate a fortelor extremiste maghiare împotriva României. Pungile negre puse pe Crucile de la Valea Uzului, jud. Bacău, au fost asemenea steagurilor negre arborate de 1 Decembrie în Covasna și Harghita, pentru a impune simbolic paradigma maghiară pe teritoriul românesc. 

Într-un anunț public făcut pe 12 mai, (voi reda la final textul) Tamas Sandor, președintele Consiliului Județean Covasna, anunță că se va duce la Valea Uzului încă din seara zilei de joi, 16 mai, împreună cu primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, pentru a păzi de români Cimitirul Eroilor. Face un apel către maghiari să vină alături de ei, afirmând că nu are încredere în decizia primăriei Dărmănești, jud, Bacău de a amâna inaugurarea Cimitirului Românesc. După cum se vede în postarea lui de vineri, ora 12,45, vezi foto nr.2 din postarea mea, la chemarea lui a răspuns un grup de maghiari, care a sosit acolo încă din noaptea de joi spre vineri. Mai apoi a avut loc profanarea Crucilor Românești și agresiunea împotriva românilor. Tamas Sandor a semănat vânt și a cules tot de la ai lui furtună. Cum răspunde președintele Consiliului Județean Covasna, lider important UDMR, pentru actele incalificabile din ziua de vineri? Cum va da el socoteală pentru instigare la profanare și violență? Iată cum ura viscerală a liderilor comunității maghiare împotriva românilor dă rezultate cât se poate de concrete. Tot în cursul zilei de vineri, Consiliul Regional al Aleșilor Locali din Ținutul Secuiesc (există în mod oficial așa ceva în România!!!!!!), publică pe site-ul UDMR un comunicat în care pentru o foarte palidă aparență se delimitează de ”incidente”, DAR SOMEAZĂ Primăria Dărmănești să dea jos Crucile ridicate în memoria militarilor români. Cu alte cuvinte ne ”delimităm” dar instigăm în continuare! Oameni buni, cerem din partea Statului Român o REACȚIE. Acest stat Trebuie să dovedească că este STAT ROMÂN. Trebuie să dovedească că în centrul Țării, inclusiv în județul BACĂU, NU este o regiune autonomă maghiară. Cordonul autonomist maghiar ce leagă Covasna, Harghita, Mureș de granița cu Ungaria trecând prin Satu-Mare, se extinde așadar și spre est, în Bacău, mușcând din Ghimes-Făget, Dărmănești și nu numai. Este un atentat clar la siguranța și integritatea teritorială a României. Dorim din toți rărunchii PACE. Respingem orice conflict interetnic cât de mic ar fi el, tocmai de aceea cerem oprirea celor ce instigă. Pe lângă pedepsirea vinovaților este imperios necesară inaugurarea oficială a Cimitirului Românesc, asa cum se cuvine, după Datină, după legile Statului Român, cu ceremonial militar-religios la care vor participa cu siguranță numeroși români din Întreaga țară. 

Iată comunicatul-apel făcut de Tamaş Sandor, președintele Consiliului Județean Covasna:

  “În ultimii 100 de ani am învățat că dacă nu ne organizăm noi înșine problemele noastre, o să le organizeze statul care înconjoară Ținutul Secuiesc. Acum nu doar viața noastră, ci și cimitirele noastre vor să n-i le modifice. Ni s-a terminat răbdarea, pentru ca acțiunea celor din Darmăneşti, n-a fost o greșeală administrativă ci în mod foarte neomenesc au vrut să ne calce sufletele, să batjocorească sufletele eroilor noștri. Noi vrem ca ce au adus aici cei din Darmăneşti, să le ia de aici și să dispară, vrem ca să refacă cimitirul cum a fost înainte. Nu-i de ajuns numai să vrem, trebuie să și facem ceva în privința asta. Da, am citit și noi că se amână inaugurarea planificată pe 17 mai, dar în cei 100 de ani trecuţi, am învățat că nu putem să avem încredere în ei. Să organizăm împreună paza cimitirului. Împreuna cu primarul Antal Arpad, în seara de 16 mai, ne deplasăm și noi acolo, ca în dimineața următoare(17.05), să fim primii, și totodată ,,gazde bune” și să-i primim pe ,,zilieri”. Nu ne lăsați să fim numai noi doi, haideți să fim cât mai mulți.”

Nu ați fost mulți, dar destui cât să stârniți o furtună.
Nu a’i fost nici primii, noi, românii, suntem aici de câteva mii de ani, de la Începutul Lumii, de când ne-a pus Dumnezeu pe acest Pământ.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?